Startlaphoz Csatlakozz!

Hosszútávon fenntartható, új munkahelyek kellenek

Az egy főre jutó támogatási pénzek tekintetében harmadikok vagyunk az EU-ban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 12. péntek, 09:43

A pénzeket úgy kell felhasználni, hogy hosszútávon fenntartható, új munkahelyek jöjjenek létre - mondta a Duna Közbeszéd címűműsorában a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

  Orbán Viktor magyar miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönőelnöke Budapesten írta alá csütörtökön azt a partnerségi megállapodást, amely a Magyarországon felhasználható uniós pénzekről rendelkezik. A következőuniós költségvetési ciklusban ez mintegy 12 ezer milliárd forintot jelenthet, ha azt a 15 százalékot is hozzászámoljuk, amit a magyar költségvetésnek kell biztosítania - jelentette ki a Duna Közbeszéd címűműsorában a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára. Csepreghy Nándor hozzátette: az egy főre jutó támogatási összegek tekintetében Magyarország a harmadik legtöbb pénzt kaphatja a 28 uniós tagállam közül.

   Mint mondta, a tagállamok állam- és kormányfői 2012 végén kezdték a tárgyalásokat a keretösszegről, amely összesen 1000 milliárd euró. A pénzek elosztásánál értékelték a tagállamok befejezett programjait, illetve azokat a terveket, amelyekkel hozzá tudnak járulni az unió közös fejlesztéspolitikai céljaihoz - mutatott rá. A helyettes államtitkár kérdésre válaszolva kifejtette: tíz évnyi uniós tagság elég ahhoz, hogy lássuk, milyen hibákat követtünk el. „A tárgyalások talán legfontosabb eredménye, hogy a támogatási összeg 60 százalékát közvetlenül a gazdaságba tudjuk pumpálni” - emlékeztetett. Közölte: a pénzeket úgy kell felhasználni, hogy hosszútávon fenntartható, új munkahelyek jöjjenek létre. „Az, hogy a fejlesztésre fordítható összegek jelentős részét a hazai kis- és középvállalkozások használhatják fel, hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország 2020-ra a térség legversenyképesebb országa lehet” - hangsúlyozta.

 Csepreghy Nándor megjegyezte: a potenciális pályázóknak ugyan új rendszerrel kell megismerkedniük, ám elképzeléseik szerint ezt sikerült úgy felépíteni, hogy egyszerűbb legyen a korábbinál.

  A helyettes államtitkár a norvég alapokat érintővizsgálatról is beszélt. „Norvégia nem jószolgálati nagykövetként utalja ezeket a pénzeket, hanem azért, mert a termékei és szolgáltatásai vámmentesen érkezhetnek Magyarországra, annak ellenére, hogy nem tagjai az Európai Uniónak. Magyarország aláírt egy szerződést, ami a civil pénzek felhasználásával foglalkozik, ehelyett azt látjuk, hogy pártpolitikai finanszírozás történik ezekkel az összegekkel. Szerintünk ez a szerződés megszegése” - mondta Csepreghy Nándor a Közbeszédben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az egy főre jutó támogatási pénzek tekintetében harmadikok vagyunk az EU-ban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector