Startlaphoz Csatlakozz!

Kevesebb fizetett ünnepnap?

Így lehet meg az egymillió új munkahely Franciaországban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 16. kedd, 12:27

 A foglalkoztatottság növelésének érdekében a francia munkáltatói szövetség (Medef) javasolja, hogy csökkentsék a fizetett ünnepnapok számát, töröljék el a törvényes munkaidő heti 35 órában való korlátozását, és bizonyos feltételek mellett átmeneti jelleggel engedélyezzék a garantált minimálbérnél alacsonyabb bérek fizetését.
 
 A Medef a jövőhéten ismerteti az egymillió munkahely megteremtését célzó, Manuel Valls francia miniszterelnök címzett indítványait, amelyekből a Les Échos címűfrancia napilap hétfőnközölt részleteket.
Eszerint a munkáltatók kezdeményezik például, hogy kettővel csökkentsék kilencre az évente fizetett ünnepnapok számát. Ez a bruttó hazai termék (GDP) 1 százalékos növekedését és százezer munkahely létrehozását eredményezné - véli a Medef.

   A kormány és a szakszervezetek részéről is hangos felzúdulást váltott ki az az ötlet, hogy a munkaerőpiacon eséllyel sem rendelkezők esetében fizethessenek a garantált minimálbérnél alacsonyabb összeget, amelyet ki lehetne egészíteni szociális juttatásokkal a minimálbér vásárlóerejéig. Ettől öt éven belül 50-100 ezer munkahelyet remélnek.

   Hasonló mértékűállásgyarapodásra számítanak a munkáltatók attól a javaslattól, hogy töröljék el a törvényes munkaidőt minden vállalat esetében heti 35 órában meghatározó törvényt. Helyette a munkaadóknak és a munkavállalóknak kellene megállapodniuk kollektív szerződés formájában úgy a munkaidőről és túlórákról, mint a munkaidőbeosztásáról.

   A Medef engedélyezné minden kereskedelmi egységnek, hogy nyitva tartson esténként és vasárnaponként. Ez a turisztikai iparágban 50-200 ezer, a kereskedelemben és a logisztikában 40-100 ezer közötti új álláshelyet eredményezne.

   A francia munkáltatók a munkaerőpiac rugalmasságának fokozása érdekében változtatnának a munkaszerződéseken: minden szektorban lehetővé tennék, hogy az építőiparhoz hasonlóan határozatlan idejű, de egy-egy adott projekt befejezésekor automatikusan lejáró munkaszerződést kössenek a munkavállalókkal. Pénzügyi téren a szektorális különadók és a Tobin-adó néven ismert pénzügyi tranzakciós adó eltörlését kérik a kormánytól.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Így lehet meg az egymillió új munkahely Franciaországban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector