Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal:

Hárommilliárd forint volt a csúcsfizetés, és 174 ezer az átlagos

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 16. kedd, 12:57

Tavaly 174 ezer forint volt az átlagbér a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai szerint. A bevallási adatokra támaszkodó bér kicsit más képet mutat, mint a KSH számai, ennek módszertani okai vannak - a statisztikai hivatal például nem veszi figyelembe az öt fősnél kisebb foglalkoztatók adatait. A munkaviszonyból származó jövedelem tavaly 4,5 százalékkal emelkedett, ez összességében több mint nyolcezer-milliárd forintot tett ki mindösszesen, ami 347 milliárd forinttal haladja meg az előző évi jövedelemtömeget. 

   Az adóhatóság adatai szerint munkaviszonyból összesen 3,849 fő szerzett jövedelmet, vagyis a négymillió fő feletti foglalkoztatotti létszám erős kozmetikázás eredménye a közmunkások ide sorolásával. Ezzel együtt majd 31 ezerrel emelkedett a bevallást benyújtók száma.
 
   A tavalyi volt az első év, amikor tisztán 16 százalékos szja szerint kellett adózni vagyis nem volt már szuperbruttó a rendszerben. Ezért az összterhelés csökkent.
 
   Ez elég jól jött annak a munkavállalónak, aki tavaly hárommilliárd forintot szerzett munkaviszonyból - ez volt a legmasabb összevont jövedelem. Egy évvel korábban mindössze 760 millióval volt kénytelen beérni az első helyezett. Komoly emelkedés volt a külön adózó jövedelmeknél is, a top forrásadós jövedelem tavalyelőtt ötmilliárd, tavaly pedig tízmilliárd forint volt.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hárommilliárd forint volt a csúcsfizetés, és 174 ezer az átlagos.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector