Startlaphoz Csatlakozz!

A MKB pénztártagok harmada tett eleget a törvényi kötelezettségnek

Zárolhatják a feledékeny pénztártagok számláját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 17. szerda, 15:33

Személyesen kell azonosítani magukat az önkéntes pénztártagoknak és azok munkáltatóinak legkésőbb 2014. december 31-ig. Aki ezt nem teszi meg, azzal előfordulhat, hogy nem tudja használni egészségkártyáját és gyógyszertárban nem tud fizetni vele – írja az Origo.

  A tagoknak személyesen kell magukat beazonosítaniuk, aki ezt nem teszi meg 2015. január 1-től a számláját zárolják - közölte Lehoczky László, az MKB Pénztárak vezetője.
 
A feledékenyek pórul járhatnak
 
  A beazonosítást elfelejtő pénztártagok nem tudják majd használni az egészségkártyájukat, így kellemetlen meglepetés érheti például azokat, akik ezzel szeretnének gyógyszertárban fizetni. Ugyancsak nem kaphatják meg az egészségpénztárba benyújtott készpénzes számlájuk ellenértékét sem, és nem tudják igénybe venni az önkéntes nyugdíjpénztári szolgáltatásokat sem.
 
Csak pár perc
 
  A személyes beazonosítás.mindössze pár percet igényel, amennyiben a szükséges személyes okmányok rendben vannak: az eljárás során az érvényes iratok (személyi igazolvány/jogosítvány/útlevél és lakcímkártya) személyes bemutatására van szükség. Szeptember közepéig az MKB pénztártagok harmada tett eleget a törvényi kötelezettségnek. Az önkéntes pénztári juttatást adó munkáltató cégek beazonosítása is egyszerű: ehhez egy 30 napnál nem régebbi cégkivonat másolatára van szükség.
 
Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Zárolhatják a feledékeny pénztártagok számláját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector