Startlaphoz Csatlakozz!

Évek óta halogatják a kollektív szerződés megkötését

Újabb sztrájk az Operaházban?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 19. péntek, 14:40

Sztrájkot helyezett kilátásba az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete, amennyiben a Magyar Állami Operaház nem köti meg az évek óta halogatott kollektív szerződést alkalmazottaival – tudta meg a Fidelio.

   A szakszervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a folyamatos tárgyalások ellenére mindeddig azért nem jött létre a munkafeltételeket tisztázó megállapodás, mert az Operaház jelenlegi műsorterve jogszerű foglalkoztatás mellett nem volna teljesíthető. Ugyanakkor emlékeztettek arra is, hogy az elmúlt évadban előfordult, hogy a munkáltató nem volt hajlandó biztosítani a korábban megígért díjazást.
 
   A tisztázatlan munkakörülmények miatt első ízben 2013 júniusában tartottak demonstrációt, majd ugyanabban az évben szeptemberben a jelentős kórusjelenlétet igénylő Falstaff-premier is majdnem meghiúsult sztrájk miatt.
 
   Az ügyben szerettük volna kikérni a Magyar Állami Operaház álláspontját is, ám az intézmény munkatársait mindeddig nem sikerült elérnünk.
 
Forrás: Fidelio.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újabb sztrájk az Operaházban?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector