Startlaphoz Csatlakozz!

Keleten egyre kevesebb a munka

Menni a megélhetés után

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 19. péntek, 18:33

Akár 380 kilométert is utaznak a magyar munkavállalók egy-egy munkáért – olvasható  a szon.hu oldalán.

  Hetente emberek százai vándorolnak az ország egyik feléből a másikba, hogy állásuk legyen. Az ok egyszerű: míg keleten egyre kevesebb a munka, nyugaton fellendült az ipar, aminek munkaerőre van szüksége.
 
Kézenfekvőnek tűnik
 
 A munkaerő-kölcsönzés lehet az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ami cégnek és munkakeresőnek egyaránt hatékonyan segít – állítja Csákvári Róbert, a legnagyobb hazai tulajdonú kölcsönzéssel foglalkozó cég vezetője. A Work Force Kft. felméréseiből ráadásul az is kiderül, hogy nem pusztán kereslet van a munkára, hanem kínálat is: a munkavállalók tíz százaléka hajlandó elhagyni otthonát egy állásért. Ezzel az országban újra fellendülni látszik a munkahelyi mobilitás, azaz az emberek már nem csak közvetlen környezetükben keresnek munkát, de hajlandóak akár az ország egyik feléből a másikba költözni.
 
Mindenki jól jár
 
  „A vállalatok például professzionális segítséget kapnak a munkaerőhiány orvoslására. Ez sokszor kell is, hiszen „több iparág problémája annyira kritikus, hogy az országos hálózat mellett egy külön toborzási csapatot kell foglalkoztatnunk a hiány enyhítésére” – jegyzi meg az ügyvezető igazgató. Jelenleg az operátorok, betanított munkások, targoncások, és jól képzett szakmunkások (lakatos, hegesztő, CNC-forgácsoló, autószerelő) iránt nőtt meg a kereslet az ipar részéről. A munkavállalónak is jó ez a megoldás, hiszen sokszor sem a szállásért, sem a rezsiért nem kell fizetnie, ugyanis ezeket állja a munkáltató. Így anyagilag duplán megéri neki a váltás: nemcsak bevételei nőnek meg, de költségei is csökkennek. Az ügyvezető megjegyzi: „a munkavállalók előtt így olyan lehetőségek nyílnak meg, amelyek a jelenlegi lakhelyükön várhatóan sosem adódnának. A beilleszkedést segítik a cég munkatársai is, hiszen rendszeres időközönként tartanak ügyfélfogadást a szállásokon, hogy a felmerülő problémákat közösen tudják megoldani, de kiemelt figyelmet fordítanak például a házastársak, családok közös szálláshely biztosítására is.

Forrás: szon.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Menni a megélhetés után.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector