Startlaphoz Csatlakozz!

Czomba Sándor:

A versenyszféra segítheti a foglalkoztatás bővülését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 23. kedd, 15:40

Arra számítunk, hogy nem a közfoglalkoztatás, hanem a versenyszféra lesz a foglalkoztatás növekedésének motorja - mondta a munkaerő-piaci és képzési államtitkár kedden Tatabányán, a Fiatalok Európája 2013 nevű állásbörzén és információs napon, amelyen közel kétezer érdeklődő vett részt.

    Czomba Sándor hozzátette, a következő években nem növekszik majd ugrásszerűen a foglalkoztatottak létszáma, viszont egy jó irányú strukturális átalakulás mehet végbe, ahol csökken a közfoglalkoztatás aránya és növekszik a versenyszféra ereje.

    Az államtitkár rámutatott, hogy 1992 óta az idén fordult először elő, hogy négy millió embernél több dolgozik az országban és kilenc hónapja sikerül ezt az értéket tartani.

    A politikus a foglalkoztatási programok mellett a demográfiai folyamatok megfordítását nevezte a legfontosabbnak. Elmondta, a jelenlegi tendenciák folytatódásával 2050-re 8 és fél millióra csökkenhet az ország lakóinak száma és „onnantól minden vállalás a remény kategóriájába tartozik” - fogalmazott.

    Úgy vélte, az ország gazdasága nem lehet sikeres akkor, ha egyes térségben 5-6 százalék alatti, míg máshol 20 százalék feletti a munkanélküliség, ezért kívánatos lenne odavinni a munkahelyeket, ahol sok szabad munkaerő van.

    A politikus nagy kihívásnak nevezte az alacsony végzettségű munkaerő foglalkoztatását, a statisztikák szerint 26 ezer regisztrált munkanélkülinek még a nyolc általános iskolai végzettsége sincs meg, 260 ezer embernek pedig semmilyen szakmája nincs, csak esetleg érettségije.

    A munkaerő-piaci és képzési államtitkár elmondta, azt szeretnék, ha a közfoglalkoztatási rendszer nem gátolná a versenyszféra bővülését, ezért a jövőben olyan programokat hirdetnek meg, amelyek munkavállalói és munkaadói oldalról is segítik a kilépést a közmunka rendszeréből.

    Az állásbörzét az országban elsőként 2012-ben rendezte meg a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ a megyei kereskedelmi és iparkamara támogatásával.
 

    A rendezvényen a többi között előadást tartottak az álláskereső portálok és az iskolaszövetkezetek vezetői is. Emellett a szakemberek információkat adtak át a diákoknak az önéletrajzírásról, a testbeszédről, az állásinterjúkon előforduló helyzetekről és a nyelvvizsgáztatás módszeréről.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A versenyszféra segítheti a foglalkoztatás bővülését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector