Startlaphoz Csatlakozz!

A munkanélküliek egy idő után belebetegszenek a tehetetlenségbe

Vissza a munka világába

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 23. kedd, 16:20

– Közel húszezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik megyénkben, országos viszonylatban a keleti régióban a legmagasabb a számuk – tájékoztatott Tarr Gabriella, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének megbízott igazgatója hétfőn, egy munkáltatók számára rendezett fórumon a Megyeházán – írja a haon.hu.

   A kimagasló értéket a régióra jellemző magas munkanélküliséggel magyarázta. – A munkát nem találó emberek egy idő után belebetegszenek a tehetetlenségbe és testi tüneteket produkálnak, ezért a megváltozott munkaképességű munkavállalók jelentős részénél pszichiátriai betegség alakult ki. Vannak, akik már tíz-tizenkét éve nem dolgoznak; ebből a szituációból kell kizökkenteni őket, hogy azt érezzék, hasznosak a társadalomnak – fogalmazott az igazgató.
 
   Hozzáfűzte, Debrecenben 21 vállalatnál, intézménynél alkalmaznak csökkent képességű munkavállalókat.
 
Az egészséget vizsgálják
 
  Mint mondta, a munkaképesség megváltozását orvosi bizottság állapítja meg, akik kizáró és korlátozó tényezőket sorolnak a beteghez.
 
   – Egy allergiás nem dolgozhat poros, dohos helyen, vagy egy gerincbántalmakkal küszködő beosztott nem emelhet nehezet. Két éve nem a munkaképesség-csökkenését, hanem az egészségi állapot mértékét vizsgáljuk. Akkor válik valaki csökkentett képességű munkavállalóvá, ha az állapota nem éri el az egészségesnek a hatvan százalékát – ismertette Tarr Gabriella. Megjegyezte, hogy a problémás egészségű munkavállalók között egyaránt akad közgazdász, orvos, szociális gondozó és takarító is.
 
   – A kormányhivatal munkáját is segítik, ugyanis havi 60–70 ezer postai küldemény a megváltozott munkaképességű dolgozók segítségével ér célba – hangsúlyozta Vasas Lászlóné, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Kiemelte, azon igyekeznek, hogy minél több embert visszasegítsenek a munka világába.
 
Forrás: haon.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vissza a munka világába.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector