Startlaphoz Csatlakozz!

Az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók 2008 óta nem kaptak béremelést

Tanévnyitó értekezlet a Pedagógusok Szakszervezeténél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 25. csütörtök, 11:24

 Óriási feszültséget okoz az iskolákban, hogy a pedagógusok kaptak béremelést, az oktató-nevelő munkát segítő, adminisztratív-technikai dolgozók viszont 2008 óta nem – írja a kanizsaujsag.hu.

   A tanárok nemcsak szolidárisak az e körbe tartozó dolgozókkal: a Pedagógusok Szakszervezete azt sürgeti, hogy a kormány mielőbb rendezze például az iskolatitkárok vagy az óvodai dajkák jövedelmét. Erről is szó volt a Pedagógusok Szakszervezete Zala Megyei Szervezetének tanévnyitó értekezletén, melyet 2014. szeptember 24-én Zalaegerszegen tartottak. A tanácskozáson részt vett Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is, aki utalt a GKI minapi előrejelzésére, miszerint 2015-ben a közszférában a pedagógusok kivételével alig lesz béremelés, ami tovább növelheti a bérfeszültséget, ha az oktató-nevelő munkát segítő, adminisztratív-technikai dolgozók ismét kimaradnak a fizetésemelésből.
 
   A Zala megyében dolgozó pedagógusok arra is felhívták a figyelmet, hogy az egységes iskolai Központi Informatikai Rendszer (KIR) nem egyszerűsíti, éppen ellenkezőleg, bonyolultabbá teszi az adminisztrációt, minden munkát duplán kell elvégezni a tanulók adatainak rögzítésekor. Ezért a rendszer egyszerűsítését is szorgalmazzák a pedagógusok.
Országos gondokkal szembesülnek Zala megyében is: főként a szakképző iskolák jelezték, hogy továbbra is hiányos a diákok tankönyvcsomagja. Miközben az iskoláknak rövid határidőt adtak a pótlásra, a könyvek nem érkeztek meg szeptember végére sem – számolt be lapunknak László Judit, a Pedagógusok Szakszervezetének sajtómenedzsere.
 
 
Forrás: kanizsaujsag.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tanévnyitó értekezlet a Pedagógusok Szakszervezeténél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector