Startlaphoz Csatlakozz!

A kevés jelentkező miatt időközi választás kiírására kényszerül a pedagóguskar

Elégedetlenek a tanárok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 26. péntek, 08:27

 Lezárult hétfőn a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) területi küldötteinek megválasztása, ám a szavazókörök egy részében nem volt elég jelölt, ezért időközi választásokat tartunk – mondta a Magyar Nemzetnek Horváth Péter, az NPK elnöke. Emlékeztetett: összesen 352 küldött kaphat tisztséget, 125-en már a tavaszi országos választáson bekerültek, a mostani voksoláson pedig 169-en jutottak be, vagyis több mint 50 hely még „kiadó”.

    – Kiemelkedően magas aktivitást mutattak a pedagógusok Győr, Heves, Hajdú, Somogy és Szabolcs megyében, ugyanakkor Bács-Kiskun, Békés, Pest, Jász-Nagykun és Vas megyében, valamint a fővárosban kevesebb jelöltet regisztráltunk, mint ahányan bejuthattak volna, itt újabb forduló várható – közölte.
 
   Az elnök szerint számos iskolában a mai napig komoly gondok vannak a tankönyvek augusztusra ígért tanári példányainak kiszállításával. A terjesztésért felelős KELLO-t ráadásul lehetetlenség telefonon elérni, ezért levélben fordultak Arany László Tamás ügyvezető igazgatóhoz.
 
   Konzultációt tartunk szükségesnek a fenntartóval a bérkompenzáció kérdésében is, mivel a mostani tanévben sokaknak az újabb béremelés ellenére csökkenhet a keresetük, akár több tízezer forinttal – mondta Horváth Péter. Emlékezetes, az életpályamodell 2013-as bevezetésekor négyezer pedagógusnak kompenzációt ítéltek meg. – Ezt némelyeknél pótlékba építették, mások illetménykiegészítésként kapták határozott időre, 2014. augusztus 31-ig. Mivel a megállapodásoknak sok esetben még nem látni a folytatását, feltételezhető, hogy a pluszpénzek folyósítása végleg leállt – állapította meg Horváth Péter.
 
   Szavaiból kiderült az is: elképzelhető, hogy bővülhet a januártól mesterpedagógusi fokozatba lépő pedagógusok köre, a testület erre vonatkozó javaslatával ugyanis már foglalkozik a szaktárca. – Jövő januártól az a néhány ezer kolléga válhat mesterpedagógussá, akik az idén sikeresen elvégzik a tanfelügyelői, minősítési szakértői vagy a szaktanácsadói képzést. Az NPK ugyanakkor fontosnak tartja, hogy olyan kollégák is előreléphessenek, akik nem kívánnak részt venni ebben a „nagyon fontos, de nem az órai tanítással, neveléssel kapcsolatos” tevékenységben, ugyanakkor más természetű erőfeszítéseik érdemessé teszik őket a magasabb fizetési besorolásra. Ilyen lehet például, ha valaki hátrányos helyzetű településen sikerrel küzd a lemorzsolódás ellen, vagy rangos életműdíjjal tüntették ki – fogalmazott.
 
Forrás: Magyar Nemzet
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elégedetlenek a tanárok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector