Startlaphoz Csatlakozz!

Keddtől áll helyre a közlekedés

Air France-sztrájk: A pilóták bejezik a sztrájkot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 29. hétfő, 07:33

 Az Air France pilótáinak többségi szakszervezete vasárnap délután bejelentette: annak ellenére befejezik a 14. napja tartó munkabeszüntetést, hogy a vezetőség nem teljesítette a követeléseiket. A közlekedés fokozatosan keddre áll helyre.

    „A társadalmi párbeszéd feltételei jelenleg nem adottak. Úgy döntöttünk, hogy mi vállaljuk a felelősséget a sztrájkfelhívás lefújásával” - közölte Guillaume Schmid, az SNPL szóvivője. Azt is jelezte, hogy a szakszervezet kész a tárgyalások folytatására nyugodtabb körülmények között.

    A vezetőség tájékoztatása szerint a közlekedés fokozatosan keddtől áll helyre. 

    „Az előzetesen vasárnapra és hétfőre törölt járatok nem indulnak el. A menetrendszerű közlekedés keddtől fog fokozatosan helyreállni a szabályzati és biztonsági előírások miatt. A több napja nem repült gépeknek kötelező ellenőrzéseken kell átesniük, mielőtt ismét felszállhatnak” - közölte a vezetőség.   

    A francia légitársaság történetének eddigi leghosszabb sztrájkja szeptember 15-én kezdődött. Azóta a járatoknak átlagosan a fele közlekedett. Vasárnap a gépeknek a 48 százaléka indult el.

    A pilóták egyik fő követelése az volt, hogy az Air France fapados légitársaságánál, a Transaviánál dolgozóknak és az anyavállalatnál foglalkoztatottaknak azonos munkaszerződése legyen.

     A francia kormány nyomására, amely 16 százalékos tulajdonosa az Air France-KLM légitársaságnak, a vezetőség szerdán visszavonta a fapados légitársaság, a Transavia európai fejlesztéséről szóló tervét, amelynek keretében az új európai bázisokhoz átkerülő gépeken dolgozó francia pilótáknak ezentúl külföldi munkaszerződése lett volna, amely a hazaiaknál kedvezőtlenebb munkafeltételeket és fizetést biztosít. A fejlesztést a vezetőség és szakértők is stratégiai fontosságúnak tartották a légitársaság jövője szempontjából, amelynél három éve jelentős pénzügyi átszervezés folyik.

    Az igazgatótanács azonban azt kizárta, hogy a Transavia 2007 óta működő franciaországi vállalatánál hasonló feltételekkel foglalkoztassák a pilótákat, mint az Air France-nál.

    A sztrájk befejezése érdekében Manuel Valls miniszterelnök többször is szót emelt, elfogadhatatlannak és indokolatlannak nevezte a pilóták munkabeszüntetését, amelyet a franciák 69 százaléka sem támogatott. Vasárnapi közleményében a miniszterelnök üdvözölte a konfliktus végét.
 
 
   Jelezte, hogy a Transavia franciaországi fejlesztését minél előbb folytatni kell, mert az „egyértelmű ütőkártyát” jelent a virágzó fapados piacon, ugyanakkor a dolgozókat és vállalatot is a támogatásáról biztosította. 

    A vezetőség számításai szerint a tiltakozó megmozdulás napi 15-20 millió euróba került a légitársaságnak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Air France-sztrájk: A pilóták bejezik a sztrájkot .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector