Startlaphoz Csatlakozz!

Sikertelenül zárultak a tárgyalások a korai nyugdíjazásról

Kedden újra sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 29. hétfő, 15:16

Kedden újra sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái a Vereingigung Cockpit (VC) szakszervezet felhívására, 8 és 23 óra között a hosszú távú járatok várhatóan nem indulnak el Frankfurtból.

    A légitársaság hétfőn azt írta honlapján: a Münchenből és Düsseldorfból induló hosszú távú, valamint az összes rövidtávú járat menetrend szerint közlekedik, és a Lufthansa-csoport (Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Swiss és Air Dolomiti) járatai sem érintettek.

    Az érintett utasok ingyen átfoglalhatják a jegyeiket - közölte a légitársaság.

    A Vereinigung Cockpit csütörtökön közölte, hogy ismét sztrájkra  készülnek, mert újra sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról. A Lufthansa pilótái jelenleg 55 éves kortól mehetnek nyugdíjba, az átlagos nyugdíjba vonulási kor pedig 58 év, ami a szakmában alacsonynak számít. A munkaadó az ösztönzőrendszer átalakításával azt kívánja elérni, hogy a pilóták 60 éves kor felett menjenek nyugdíjba. A szakszervezet ezt ellenzi, és egyebek között azzal érvel, hogy az utaskísérők érdekképviseletével a közelmúltban kötött megállapodásban éppen az szerepel, hogy a korai nyugdíjazás alsó korhatára 55 év, ami a jelenlegi és a jövőben alkalmazandó utaskísérőkre egyaránt vonatkozik.

    A Lufthansa 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa több mint fél éve tart. Áprilisban a pilóták a VC felhívására három napig sztrájkoltak, ami 60 millió euró veszteséget okozott a cégnek. A tárgyalások augusztusban ismét megszakadtak, és a VC egy-egy repülőteret érintő, rövidebb sztrájkok sorozatát kezdte meg.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kedden újra sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector