Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat:

Csökkent a munkanélküliség az EU-ban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 30. kedd, 16:49
 
Augusztusban 10,1 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a júliusi 10,2 százalékról az Európai Unióban (EU) az unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közleménye szerint.

    A 18 országból álló eurózónában nem változott a munkanélküliségi arány, 11,5 százalék volt augusztusban és júliusban is.

    Az Eurostat becslései szerint 24,64 millió munkanélküli volt augusztusban az EU-ban, közülük 18,32 millió az eurózónában. 2014 júliusához képest 134 ezerrel csökkent az EU-ban az állástalanok száma, 2013 augusztusához képest 1,745 millióval.

    Augusztusban a tagállamok közül Ausztriában (4,7 százalék) és Németországban (4,9 százalék) volt a legkisebb a munkanélküliség, míg Görögországban (27 százalék még a júniusi adatok szerint) és Spanyolországban (24,4 százalék) a legnagyobb.

    Az elmúlt egy évben 22 tagállamban csökkent a munkanélküliség, 4 országban nőtt, 2 országban nem változott. Az Eurostat számításai szerint egy év alatt Magyarországon csökkent legjobban a munkanélküliségi arány, 2014 júliusában 7,8 százalék volt, 2013 júliusában még 10,2 százalék.

    A 25 évnél fiatalabbak körében a munkanélküliség augusztusban 21,6 százalékos volt az EU-ban és 23,3 százalékos az eurózónában. A fiatal állástalanok száma 4,989 millió volt az EU-ban. 

    A fiatalkorú munkanélküliség augusztusban Németországban volt a legkisebb (7,6 százalék) és Spanyolországban a legnagyobb (53,7 százalék). Magyarországon a legfrissebb, júliusi adat szerint a 15-24 évesek körében 20,9 százalék volt a munkanélküliség, az ország ezzel a középmezőnybe tartozott.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csökkent a munkanélküliség az EU-ban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector