Startlaphoz Csatlakozz!

Fontos a túlórák elszámolásának egységesítése

Az oktatást segítők bérének rendezését kéri az OVSZ a szakminisztertől

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 01. szerda, 11:56

Az oktatást segítő dolgozók bérének rendezését, létszámának valós szükségletek alapján történő meghatározását, munkakörük végzettségnek megfelelő pontosítását kéri többek között az Oktatási Vezetők Szakszervezete Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

    Hajnal Gabriella, a szakszervezet elnöke, aki a miniszternek címzett levelét kedden az MTI-hez is eljuttatta, kiemelte: szükségesnek látják a pótlékok rendezését, a vezetői, helyettesi és egyéb pótlékok rendszerének felülvizsgálatát. 

    Fontosnak tartják a túlórák elszámolásának egységesítését, az osztószám módosítását a 22 tanóra alapul vételével. Szeretnék, ha a tankerületek megállapított költségvetéssel rendelkeznének, amelyeket lebontanának egyes intézményekre az átláthatóság miatt. 

    Az intézmények óraszám-finanszírozásánál az osztálylétszámokat is figyelembe kellene venni - írta Hajnal Gabriella.

    Megfogalmazta azon elvárásukat is, hogy az intézményvezetők megbízásánál az iskolahasználók véleménye ellenére ne lehessen kinevezni az egyik fél (alkalmazottak, szülők, diákok) által sem támogatott pályázót. A pályázó kérésére indokolni kelljen a kinevezés elutasítását, a kinevezés időpontja július 1. legyen, hogy a tanévet elő tudja készíteni az új igazgató.

    Fontos kérdésnek tartják továbbá, hogy a cafetéria rendszerbe a bankköltség és a helyi közlekedés díjának megtérítése kerüljön bele, és a Nemzeti Pedagógus Kar önkéntes tagsággal folytassa munkáját.

    Elvárják azt is, hogy a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel folytassanak érdemi tárgyalásokat az intézményrendszer átalakítása előtt.

    Az OVSZ 2008-ban jött létre, és a közoktatás területén vezető, illetve magasabb vezető funkciót betöltő intézményirányítókat tömöríti.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az oktatást segítők bérének rendezését kéri az OVSZ a szakminisztertől.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector