Startlaphoz Csatlakozz!

Még jól is fizetnek

Üres munkahelyek Magyarországon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 01. szerda, 13:33

Magyarország 10 legjobban fizetett munkaterülete közül 4 a legkeresettebb is egyben – derült ki egy friss kutatásból.

   Az informatikai, a minőségbiztosítási, a pénzügyi és a műszaki-mérnöki állások azok, amelyekben nem csak az álláshirdetések száma magas, hanem a fizetések is az országos átlag felett helyezkednek el - kommentálta a Monster Virtuális Állásexpo és a Fizetesek.hu friss felmérését Buda Szabolcs, az Allasexpo.hu oldalon zajló online állásbörze főszervezője.
 
   A ma indult és péntekig tartó rendezvény oldalán megjelenő hirdetések 35 százaléka értékesítési, kereskedelmi állást kínál, míg közel minden harmadik állásajánlatban informatikusokat keresnek a munkaadók, a pénzügyi pozíciók aránya pedig 10 százalék. Az állások 5-5 százaléka mérnököknek, minőségbiztosítási szakembereknek, adminisztratív munkát végzőknek szól, de jelentős a nyelvtudást igénylő ügyfélszolgálatos állások száma is.
 
Akik a legjobban keresnek
 
   Ebből a listából 4 ott szerepel a 10 legjobban fizetett munkaterület között. A Fizetesek.hu felmérése szerint ugyanis a legmagasabb fizetést az informatika területén kínálják havi bruttó 383 800 forintos átlaggal. Műszaki és mérnöki pozíciókban 345 900, a minőségbiztosításban 330 ezer, pénzügyi állásoknál pedig 324 400 forint a várható jövedelem.
 
A 10 legjobban fizetett munkaterület Magyarországon (ezer Ft)
Informatika 383,8
Telekommunikáció 382,0
Gyógyszeripar 363,6
Műszaki, mérnöki 345,9
Minőségbiztosítás 330,0
Közgazdaság, pénzügyek, könyvelés 324,4
Jog 307,9
Marketing, reklám, PR 292,7
HR, munkaerő-fejlesztés 289,5
„Fordítás, tolmácsolás, nyelvoktatás” 258,2
   
 
Forrás: Fizetesek.hu
 
   Az informatikán belül a projektmenedzserek keresnek a legjobban (593 800 forint), a minőségbiztosításnál a minőségügyi mérnökök (383 800 forint), műszaki területen az ipari karbantartási mérnökök (374 600 forint), pénzügyi területen a pénzügyi elemzők (542 400 forint). A kereskedelemben, amely a virtuális állásexpó legnagyobb álláskategóriája - a key account managerek (462 200 forint) a legjobban fizetett szakemberek.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Üres munkahelyek Magyarországon .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector