Startlaphoz Csatlakozz!

Még mindig Németország a fő cél

Hol keresnek munkát a magyarok?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 01. szerda, 14:36

 
A tjobs.hu online álláskeresési platform felméréséből kiderült a Google Analytics közismert nyomkövetési eszköz adatai alapján (2014. január-szeptember között elemzett periódusban), hogy a legtöbb munkavállaló iPhone, Samsung Galaxy S3, S4, Nokia Lumia, Sony Xperia L, Huawei Ascend Y 300 telefonokról keres munkát. Ezekről a telefonokról látogattak el a tjobs.hu álláskeresési platformra a legtöbben-nyilatkozta Csatlós Orsolya, az álláskeresési platform sajtószóvívője.

   Magyarországról (82,99%), Németországból (3,84%), Romániából (3,55%), Szerbiából (1,79%), Amerikából (1,41%) és Ausztriából (1,24% ) látogatják a platformot a legtöbben. A  legmagasabb munkamenet Budapest, Pécs és Székesfehérvárról érkezik. 48,51% a látogatóknak Chrome böngészőt használ, ezt követi a Firefox, Android Browser, Internet Explorer és Opera.
 
Somogy és Békés megyéből böngésznek a legtöbbet
 
   Ami az operációs rendszereket illeti, nem meglepő, hogy közel 84% a látogatóknak Windows-t használ amit az Android, iOS  és Linux követ. Annak ellenére, hogy a legtöbben Budapestről nyitnak felhasználói fiókot, Somogy és Békés megyeiek tartozkódnak a leghosszabb ideig az álláskeresési platformon.  Budapest a harmadik helyen szerepel, Bács-Kiskun és Tolna követésével.
 
Az osztrák munkák képezik a leglátogatottabb webhelytartalmat
 
  Ami a leglátogatottabb webhelytartalmat illeti, az osztrák munkák az aranyérmesek, annak ellenére, hogy Magyarország lakossága köréből a legtöbben a németországi állásajánlatokra pályáznak. Ezt követi a németországi munkák, a kapcsolat oldal, az önéletrajz-felhasználó fiók látogatottsága és a részletes keresés szekció. 5.638  kulcsszó szerinti rákeresés történt Ausztriára, több, mint 5.500 Magyarországra, több, mint 5.200 Németországra. Munkakörök szerint az építőiparban, egészségügyben, hotel-turizmusban és takarítás/karbantartás munkakörökben elérhető hirdetésekre történt a legtöbb rákeresés.
 
A legtöbb felhasználó nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel
 
  Kihasználva a fejlett tehnológia által nyújtott eszközöket, az álláskeresési platformon erőteljes és pontos munkaerő-piaci változásokat, tendenciákat mérnhetünk. Így körvonalazódott a külföldre vágyó munkás robotképe: Budapest, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya és Bács-Kiskun képezi azokat a megyéket ahonnan a legtöbb felhasználói fiókot nyitottak a munkavállalók. A legtöbb felhasználó nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel (74.16%). Ami a felsőfokú végzettséget illeti (25.84%) 13.22 %-a a munkavállalóknak rendelkezik egyetemmel, 11.69%-a mesteri oklevéllel és csupán 0.97%-a doktori képzéssel.
 
Még mindig Németország a célország
 
   2014. augusztusában a legfrissebb felmérések szerint a munkavállalók közel fele (43%-ban) Németországot választotta célországként, ezt követte a belföldi álláslehetőségek 20.58% jelentkezési aránnyal. A brit álláslehetőségekre szintén ebben a hónapban csupán 12.95% pályázott, az osztrák munkalehetőségekrre való pályázatok alig haladták meg  az 5%-ot. Ami a munkaköröket illeti, a tendencia nem változott, a múlt hónapban is az egészségügyi álláshirdetések voltak a legvonzóbbak, amit a vendéglátóipar, autóipar és hegesztés követ. Az álláskínálat is bőkezű volt az augusztusi hónapban. A munkavállalók számára összesen 6.514 betöltendő pozíciót kínált külföld, míg belföldön 887 álláshirdetésre lehetett pályázni.
 
Forrás: technokrata.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hol keresnek munkát a magyarok?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector