Startlaphoz Csatlakozz!

Nagy-Britannia nem tud megbirkózni az uniós társállamokból érkező bevándorlók számával

Cameron: el fogom érni az EU-bevándorlási szabályok módosítását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 02. csütörtök, 07:20

Teljesen át kell alakítani az Európai Unión belüli munkaerő-áramlás szabályait, mivel Nagy-Britannia nem tud megbirkózni az uniós társállamokból érkező bevándorlók számával - mondta szerdán a brit miniszterelnök.
   
   David Cameron a kormányzó Konzervatív Párt Birminghamben rendezett éves kongresszusának zárónapján felszólalva kijelentette: az EU-bevándorlás olyan szintet ért el, amely már meghaladja a helyi közösségek és a brit munkapiac teherviselő képességét. Ennek változnia kell, és ez a kérdés lesz a brit-EU viszonyrendszer London által igényelt újratárgyalásának központi eleme - mondta Cameron.

    „Elmegyek Brüsszelbe, a szabad munkaerőmozgás ügyében el fogom érni, amire Nagy-Britanniának szüksége van, és nem fogadok el nemleges választ” - fogalmazott a brit miniszterelnök.

    Megerősítette: a brit EU-tagságról általa megígért, 2017-ben esedékes népszavazáson a brit választók a Brüsszellel elért tárgyalási eredmények alapján eldönthetik, hogy hazájukat az Európai Unióban, vagy azon kívül szeretnék-e látni.

    Cameron már a tory kongresszus nyitánya előtt, a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában is kijelentette, hogy a brit kormány megítélése szerint nem lehet korlátlan jognak tekinteni az EU-n belüli szabad munkaerő-áramlást. A brit miniszterelnök szerint meg kell adni a lehetőséget arra, hogy a régi tagállamok csak akkor engedhessenek be munkavállalókat az EU-hoz újonnan csatlakozó országokból, ha azok gazdasági fejlettsége az övékéhez hasonló szintet ér el.

    Ezt a véleményét kabinetjének más tagjai is osztják.

    A The Times című tekintélyes konzervatív brit napilap által a tory kongresszussal párhuzamosan rendezett politikai vitafórumon George Osborne brit pénzügyminiszter kijelentette: az EU alapítói lefektették ugyan a szabad mozgás alapelvét, de nyilvánvalóan nem számítottak arra, hogy az uniónak egyszer olyan tagországai is lesznek, amelyeknek hazai összterméke (GDP) nagyon nagy mértékben eltér a többiekétől, és ez rendkívüli mértékű népvándorlást okoz. Osborne szerint ezért felmerül az EU-bővítés szüneteltetésének lehetősége is.

    A The Times szerdai beszámolójában név nélkül idéz egy másik kabinettagot, aki részt vett a lap rendezvényén, és szintén javasolta a bevándorlás korlátozását azokból az EU-társállamokból, amelyeknek fejenkénti GDP-értéke jelentősen elmarad a többiekétől. 

    A The Times értékelése szerint ez gyakorlatilag „lezárná a határokat a kelet-európaiak előtt”
.
    A Konzervatív Párt birminghami kongresszusának szerdai zárónapján Philip Hammond brit külügyminiszter is éles bírálatokkal illette az Európai Unió jelenlegi működését. Hammond, aki Cameron előtt szólalt fel, kijelentette: vele együtt „britek millió szemlélik döbbenettel”, ahogy az EU az egykori Közös Piacból - amelyhez Nagy-Britannia eredetileg csatlakozott - „szuperállami szerepre törekvő” intézménnyé alakul, mind szorosabb integrációt erőltetve, és magához „szippantva” olyan döntési jogköröket, amelyeknek a nemzetállamoknál lenne a megfelelő helyük.

    Hammond szerint nem ez a módja az együttműködő nemzetállamok alkotta dinamikus, versenyképes Európa megteremtésének.

    A cél az, hogy a döntési hatáskörök Brüsszeltől a nemzetállamok felé áramoljanak, és nem fordítva - tette hozzá a brit külügyminiszter.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Cameron: el fogom érni az EU-bevándorlási szabályok módosítását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector