Startlaphoz Csatlakozz!

Magyarországon mintegy 10 ezer betöltetlen állás van

Globális probléma az informatikai szakemberhiány

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 03. péntek, 07:34

Az informatikai szakemberhiány globális probléma, csak Magyarországon mintegy 10 ezer betöltetlen informatikus állás van - közölte az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) az MTI-vel csütörtökön.

    A közleményében ismertetik: az iparág kiegyensúlyozott működése egyes becslések szerint évi 150-250 milliárd forinttal növelhetné a nemzetgazdaság teljesítményét, ezért a szövetség szerint kiemelten fontos az informatikai oktatás fejlesztése.

    Rámutatnak: az informatikai ágazat nagy horderejű és dinamikus átalakulására az oktatási rendszer nem tud kellő gyorsasággal reagálni. Ezt a problémát sem az informatikai szakma, sem a kormányzat nem tudja önerőből megoldani, hiszen mély, strukturális problémákról van szó. Az IVSZ szerint a közszféra, köz- és felsőoktatás, felnőttképzés, munkaerőpiaci közvetítők, informatikai és nem informatikai vállalatok teljes összefogására és akciótervre van szükség ahhoz, hogy érdemi változás történjen.

    Az IVSZ által nemzeti szinten koordinált Összefogás a digitális munkahelyekért projekt keretében a szövetség jelenleg azon dolgozik, hogy pontosan feltérképezze a betöltetlen IT-munkahelyek számát, szerkezetét és dinamikáját. Ez lehet a kiindulópont ahhoz, hogy az érintett felek, a kormányzat, az oktatási intézmények és a munkaadók bevonásával konkrét programot dolgozzanak ki a szakemberhiány csökkentésére - olvasható a közleményben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Globális probléma az informatikai szakemberhiány.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector