Startlaphoz Csatlakozz!

Megszegték a kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodást

KDSZ: a Tesco nem növelte, hanem csökkentette a munkahelyeket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 03. péntek, 10:30

Megszegte a kormánnyal 2012-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodást a Tesco áruházlánc, mert a cég az abban vállalt létszámnövelés helyett egyre kevesebb munkavállalót foglalkoztat – állítja a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete. Az érdekvédelem szerint már az aláírás időszakában is ellentétes volt a lánc hazai üzletpolitikája azzal, amit az egyezségben vállalt. A Tesco ellenben úgy látja, minden tekintetben betartják vállalásaikat. A létszámcsökkenést pedig csupán az év végén jellemző szezonalitás indokolja. A kormánnyal kötött megállapodás szerint a cég egyedi támogatásban, adókedvezményben is részesül – írja a Magyar Nemzet.

   Megszegte a kormánnyal két évvel ezelőtt kötött stratégiai együttműködési megállapodást a Tesco. Sőt, már az aláírás időszakában is ellentétes volt a lánc hazai üzletpolitikája azzal, amit az egyezségben vállalt – állítja a brit tulajdonú óriásvállalat magyarországi munkavállalóit képviselő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete.
 
  Lapunknak a szervezet elnöke kifejtette: a Tesco a megállapodásban a létszám növelését, illetve a munkahelyteremtést vállalta. A szakszervezetnek ugyanakkor ezzel ellenkező tapasztalataik vannak. – Példaként említhető, hogy több olyan hipermarket is van az országban, ahol a korábbi 220 fős létszám helyett 170 főnek kell ellátnia ugyanazokat a feladatokat – mondta Bubenkó Csaba.
 
  A kormány honlapján olvasható, alapvetően a magyar termékek térnyerésének elősegítése céljából kötött megállapodásban egyebek mellett rögzítették a Tesco Globál Áruházak Zrt. 2013-as és 2014-es évekre szóló jelentős foglalkoztatásbővítési szándékait. A kereskedelmi lánc azt is vállalta a dokumentumban, hogy a jövőben felvételre kerülő alkalmazottakat külön képzésben részesítik. Cserébe a kormány biztosította, hogy hatékonyabbá teszi a képzési támogatások rendszerét, sőt, adókedvezmény formájában egyedi támogatást biztosít a Tescónak.
 
  Így például a kereskedelmi lánc csökkentheti a magyar költségvetésnek fizetendő szakképzési hozzájárulás összegét a szakképző iskolákból érkező tanulók gyakorlati képzésének költségeivel. Ezenkívül a Tesco 2012 óta igénybe veheti a tanműhely létesítésére, valamint a gyakorlati képzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére szolgáló támogatást is, amennyiben vállalja a tanulók foglalkoztatását.
 
  – Az áruházi látogatások során úgy értesültünk az üzletek vezetőitől, hogy a dolgozók létszáma csökkent az elmúlt időszakban. Erről pontos számot eleddig nem kaptunk a Tescótól, csupán a sajtóban jelentek meg a hálózatot érintő 1700, illetve 2400 fős leépítés hírei – szögezte le a szakszervezet elnöke.
 
   Hozzátette: munkájuk során azt is többször megállapították, hogy az elmúlt időszakban az egy főre eső feladatok aránya növekedett a láncnál. Bubenkó Csaba azt is elmondta, a Tescóval folytatott megbeszélések során a vállalat megerősítette, hogy a raktáros, pénztáros, árufeltöltő és gépkocsivezető munkakörökben az összes létszám több mint negyedét érintő elbocsátások történtek.
 
   – Az azt megelőző másfél évben, illetve a stratégiai megállapodás 2012-es megkötése óta a létszám nem bővült, bár azt nem tudjuk, hogy munkaerő-kölcsönzéssel, illetve az iskolaszövetkezet által hány embert foglalkoztattak – mondta az elnök. Az érdekvédelmi vezető szerint amikor a lánc képviselői aláírták a megállapodást a kormánnyal, már benne voltak a létszámcsökkentéssel járó folyamatban. Vagyis úgy született a megállapodás, hogy a Tescónak tudnia kellett, a jövőben nincs esély a foglalkoztatottak számának növelésére. A kormány által vállalt szakképzési támogatást ugyanakkor, úgy tűnik, igénybe tudta venni a vállalat.
 
  – A kormánnyal kötött stratégiai szerződés elsősorban a felvételre kerülő alkalmazottak képzésére vonatkozóan tartalmaz vállalásokat. Ennek megfelelően csak az idei év első hat hónapjában több mint nyolcszáz munkatársunk számára biztosítottuk, hogy részt vegyen OKJ-minősítésű szakmai képzéseken, illetve 8600 kollégánknak nyújtottunk készségfejlesztő tréningeket – szögezte le kérdésünkre a Tesco sajtóosztálya. Megtudtuk, a vállalatnak 165 szakközépiskolával van szakmai gyakorlatra vonatkozó megállapodása az országban.
 
   A társaság lapunkkal közölte: a stratégiai megállapodás aláírásakor, 2012-ben a Tesco teljes létszáma több mint 24 ezer fő volt. Ez az adat azonban az idei első hét hónap összesített adatai szerint már csak 23 és fél ezer volt. – Ugyanakkor a 2012-es adat értelmezésekor figyelembe kell venni a kiskereskedelem egyik sajátosságát, a szezonalitást. Vagyis azt, hogy karácsonykor a foglalkoztatottak létszáma jellemzően magasabb – értelmezte a létszám változását a Tesco sajtóosztálya. Ennek kapcsán a szakszervezet elnöke megjegyezte, az áruházakban elhelyezett munkaügyi faliújságon, amelyet minden dolgozó láthat, ezektől a számoktól eltérő adatok olvashatók.

Forrás: Magyar Nemzet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KDSZ: a Tesco nem növelte, hanem csökkentette a munkahelyeket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector