Startlaphoz Csatlakozz!

Intézmény-összevonások várhatók

Elbocsátás lesz a közszférában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 03. péntek, 13:37

A Figyelő szerint intézmény-összevonások várhatók a központi és területi igazgatásban: 3-5 százalékos leépítés jöhet. Pedagógusbér-emelésre biztosan lesz pénz és az egészségügyben is várható minimális bérrendezés.

   Az október 12-i önkormányzati választások után szakmai egyeztetések zajlanak majd arról, hogy miként lehetne tovább karcsúsítani az államot – írja a Figyelő legfrissebb száma. A lap minisztériumi forrásai szerint ugyan minimális, de lesz létszámcsökkentés a központi igazgatásban, 2015 januárjára decentralizálják az oktatás és az egészségügy irányítását: a kormányhivatalok kerülnek kulcsszerepbe, az Emmi a szakmai kontrollt tartja meg.
 
   A Figyelő azt is írja: országosan 3-5 százalékkal csökkenhet a kormány- és köztisztviselők száma, de a közalkalmazottaknál nem terveznek elbocsátásokat.
 
   Arról, hogy az önkormányzati választások után jelentős változtatásokat tervez a kormány, ígyösszevonásokra és elbocsátásokra lehet számítani, először a hvg.hu írt. Akkor azt írtuk, a miniszterelnök türelmetlenül várja, hogy véget érjen a választási év, és az önkormányzati voksolás után nekifuthasson a kormánya több terület további átalakításának. Orbán Viktor még azzal is számol, hogy a változtatások okozta érdeksérelmek népszerűségvesztéssel járhatnak, ezért stábja már azon dolgozik, hogyan lehet ennek hatásait kivédeni.
 
   2014 végéig kidolgozhatják a közszolgálati életpályamodellt, a pedagógusbér-emelés folytatása pedig már eldöntött tény, ráadásul prioritás is a kormánynál. Ez utóbbit a lap szerint nem más, mint Hoffmann Rózsa volt közoktatási államtitkár járta ki Orbán Viktornál.
 
   A fizetések emelésének fedezetét nagyon nehéz előteremteni, éves szinten 2017-ig 175-195 milliárdba kerül. Ráadásul a Klik is gondot okoz, hiánya az év végére elérheti az 50 milliárd forintot, így azt is átszervezik, hatásköreinek egy része a kormányhivatalokhoz és járási szintre kerül – írja a lap.
 
   A lap szerint az egészségügyben is várható minimális bérrendezés, de ezen a két területen kívül máshol nem emelkednek a fizetések.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elbocsátás lesz a közszférában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector