Startlaphoz Csatlakozz!

1,5 millió kelet-európai EU-munkavállaló települt át Nagy-Britanniába 

Vagy korlátozhatják a bevándorlást, vagy kilépnek az EU-ból a britek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 06. hétfő, 07:13

 Nagy-Britannia akkor maradhat továbbra is az Európai Unió tagja, ha korlátozhatja az EU-társállamokból érkező munkavállalók bevándorlását - mondta a brit munkaügyi miniszter.
 
    Iain Duncan Smith, aki korábban a kormányzó Konzervatív Párt vezetője és miniszterelnök-jelöltje is volt, a The Sunday Telegraph című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak adott interjúban kijelentette: az uniós bevándorlás szabályozását a tagállamok hatáskörébe kell visszautalni.

    Duncan Smith szerint az EU-n belüli szabad munkaerőmozgás koncepciója csak olyan országok között alkalmazható, amelyek gazdasága nagyjából azonos fejlettségi szinten áll, de nem használható arra, hogy a szegényebb tagországok munkavállalói „szabadjegyet kapjanak” a gazdagabb társállamokba.

    A miniszter „katasztrófának” nevezte, hogy a Munkáspárt vezette előző brit kormány a 2004-es EU-bővítés után nem élt a lehetséges átmeneti korlátozásokkal, és ennek nyomán 1,5 millió kelet-európai EU-munkavállaló települt át Nagy-Britanniába.

    A minap David Cameron brit miniszterelnök is kijelentette, hogy teljesen át kell alakítani az Európai Unión belüli munkaerő-áramlás szabályait, és ez a kérdés lesz a brit-EU viszonyrendszer London által igényelt újratárgyalásának központi eleme.

    „Elmegyek Brüsszelbe, a szabad munkaerőmozgás ügyében el fogom érni, amire Nagy-Britanniának szüksége van, és nem fogadok el nemleges választ” - fogalmazott a Konzervatív Párt Birminghamben rendezett éves kongresszusán Cameron.

    Megerősítette: a brit EU-tagságról általa megígért, 2017-ben esedékes népszavazáson a brit választók a Brüsszellel elért tárgyalási eredmények alapján eldönthetik, hogy hazájukat az Európai Unióban, vagy azon kívül szeretnék-e látni.

    Cameron már a tory kongresszus nyitánya előtt, a BBC televízió múlt vasárnapi politikai magazinműsorában is kijelentette, hogy a brit kormány megítélése szerint nem lehet korlátlan jognak tekinteni az EU-n belüli szabad munkaerő-áramlást. A brit miniszterelnök szerint meg kell adni a lehetőséget arra, hogy a régi tagállamok csak akkor engedhessenek be munkavállalókat az EU-hoz újonnan csatlakozó országokból, ha azok gazdasági fejlettsége az övékéhez hasonló szintet ér el.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vagy korlátozhatják a bevándorlást, vagy kilépnek az EU-ból a britek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector