Startlaphoz Csatlakozz!

A jobb megélhetés ígérete az egyik fő szempont

Kutatás: A magyar válaszadók 50-60 százaléka dolgozik vagy lenne hajlandó külföldön dolgozni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 06. hétfő, 16:11

 A magyarországi válaszadók 50-60 százaléka dolgozik vagy lenne hajlandó külföldön dolgozni, Hollandiában ez arány több mint 90, Svájcban 75 százalék – írja a vs.hu.

  A Boston Consulting Group (BCG) és a The Network készített kutatást arról, hogy az emberek hajlandóak lennének-e külföldre költözni egy jó állásért. Magyarországon a Profession.hu végezte a kutatást több mint ötezer fő megkérdezésével, és kiderült, hogy a válaszadók többsége elindulna külföldre. Gerhardt Erik, a Profession.hu piacelemzője elmondta: „fejlettebb országokban” a tapasztalatszerzés és a szakmai tudás elmélyítése lehet a külföldi munkavállalás mögötti hajtóerő, Magyarországon viszont a jobb megélhetés ígérete az egyik fő szempont. „A több mint 5000 válaszadó 50-60 százaléka dolgozik már, vagy lenne hajlandó külföldön dolgozni. Komoly jel, hogy a válaszadók többségében a 30 éveseknél idősebbek korosztályába tartoznak, ami egyben azt is jelenti, hogy a fiatal felnőttek élethelyzetétől eltérő, összetettebb életet is újrakezdene más országban” – mondta Gerhardt.
 
  A BCG és a The Network 189 országban keresett meg több mint 200 ezer álláskeresőt, azt tudakolva, milyen tényezők motiválják őket a munkavállalásban. Globálisan három álláskereső közül kettő hajlandó lenne külföldre költözni munka kedvéért. Svájcban a megkérdezettek több mint 75 százaléka, Ausztráliában több mint 80 százaléka, Hollandiában pedig több mint 90 százaléka mondta, hogy egy állásért akár külföldre is költözne.
 
   A kutatás megállapítja továbbá: „a mérnöki és műszaki pályán dolgozók nagyobb valószínűséggel vesznek fontolóra egy külföldi állást. A legkevésbé azok mutatnak költözési hajlandóságot, akik az erősebben szabályozott területeken dolgoznak, pl. szociális munkások, vagy az egészségügyben dolgozó.”

Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kutatás: A magyar válaszadók 50-60 százaléka dolgozik vagy lenne hajlandó külföldön dolgozni .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector