Startlaphoz Csatlakozz!

A közfoglalkoztatás következő lépcsőfoka

Pogácsás szerint értékteremtő munkát végeznek a szociális szövetkezetek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 07. kedd, 15:33

Értékteremtő munkát végeznek az önkormányzati szervezésű szociális szövetkezetek, amelyek a következő években várhatóan már önálló gazdasági szereplőként is meg tudnak jelenni a piacon és termékeiket akár a nagykereskedelemben is forgalmazni tudják majd - erről a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára beszélt kedden Budapesten.

    Pogácsás Tibor a Belügyminisztériumban tartott szövetkezeti termékbemutató idején tartott sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, a kormány célja, hogy visszaadják a munka becsületét és megerősítsék a munka köré szerveződő társadalmat.

    Közölte, a szociális szövetkezeti forma már továbblépett a közfoglalkoztatás keretein, és e szervezetek már piaci szereplőként működnek, amihez az állam a tárcán keresztül megadja a szükséges támogatásokat.

    Elmondta, vannak az országnak olyan térségei, ahol nincs megfelelő vállalkozási kedv vagy vásárlóerő, ezért a kormánynak ezeken a helyeken segítenie kell abban, hogy ott „piaci jellegű szereplők” jelenjenek meg.

    Az államtitkár közölte, a mostani konferencia célja, hogy a szövetkezetek vezetői, az adott települések polgármesterei eszmecserét tudjanak folytatni egymással, és felmérhessék, milyen kormányzati támogatásra számíthatnak a következő években.
    A szociális szövetkezetekben jórészt azok az emberek kapnak munkát, akik korábban az önkormányzatoknál közfoglalkoztatottként alkalmazták őket, de most már normál, munkavállalói státuszban dolgoznak - mondták el a termékbemutatón részt vevő önkormányzati szakemberek az MTI-nek.

    Az újságíróknak átadott sajtóanyag szerint eddig mintegy száz magyarországi önkormányzat alapított szövetkezetet, vagy vett részt szociális szövetkezet létrehozásában, kihasználva a kormányzat közfoglalkoztatási támogatásaiban rejlő lehetőségeket.

    A Belügyminisztérium épületében tartott szakmai konferencián termékbemutatót tartottak, amelyen az önkormányzati szociális szövetkezetek egyebek mellett általuk készített, előállított lekvárokat, szörpöket, olajokat, mezőgazdasági termékeket, biotermékeket, zöldségeket, pálinkákat, valamint varrodai és építőipari termékeket állítottak ki.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pogácsás szerint értékteremtő munkát végeznek a szociális szövetkezetek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector