Startlaphoz Csatlakozz!

A Munka törvénykönyve nem ismeri a díjazás nélküli munkavégzés lehetőségét

Szívességi munka

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 07. kedd, 17:21

Gyakran merül fel kérdésként, hogy egy családi vállalkozásban végezhet-e rokon vagy barát, díjazás nélkül, szívességből munkát. Például a vízvezeték szerelő nagybátyjának besegíthet-e egy-két órában segédmunkásként a testvérének éppen ráérő gyermeke bejelentés és díjazás nélkül, hogy az őszi családi szüretekről ne is ejtsünk szót – írja az ugyvezeto.hu.

   Kezdjük azzal, hogy a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) nem ismeri a díjazás nélküli munkavégzés lehetőségét.
 
  Az Mt. 45. szakasza szerint a munkaszerződésben a feleknek meg kell állapodniuk a munkavállaló alapbérében és munkakörében. A törvény 136. szakasza arról rendelkezik, hogy alapbérként legalább a kötelező legkisebb munkabért kell meghatározni, sőt a teljesítménybér esetén is úgy kell megállapítani a normát, hogy a teljesítménykövetelmény százszázalékos teljesítése és a teljes munkaidő ledolgozása esetén a munkavállalónak járó munkabér legalább a kötelező legkisebb munkabér mértékét elérje. (138. § (5) bekezdése.)
 
   Mindehhez a 163. § annyit fűz, hogy a munkavállaló munkabérére vonatkozó igényéről egyoldalú jognyilatkozattal nem mondhat le. De ezeken túlmenően is citálhatnánk számtalan jogszabályi helyet, melyek a munkabér védelmét hivatottak szolgálni. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a munkaviszonyra vonatkozó szabályok az "ingyenmunkát" nem teszik lehetővé.
 
   Persze nem, muszáj okvetlenül munkaviszonyban gondolkodnunk.
 
   A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) ugyanis ismeri az ingyenes (6:280. §) - ellenszolgáltatás nélküli - megbízási jogviszony fogalmát.
 
  (Ez gyakran alkalmazásra is kerül abban az esetben, amikor a kft. ügyvezetője nem tagja a társaságnak vagy tagként egyébként is társas vállalkozónak minősül és az ügyvezetést 0 forint megbízási díjért látja el.)
 
   A Ptk. említett szakasza egyébként kimondja azt is, hogy amennyiben a megbízott a feladat ellátását ingyenesen vállalja, a megbízó köteles a megbízott költségeit megtéríteni
 
   Csakhogy számos munkavégzés esetén nem alkalmazhatjuk a megbízási jogviszonyt. Így többek között a bevezetőnkben említett segédmunka esetében sem okvetlenül, hiszen e tevékenység időhöz és helyhez kötött, ráadásul a "segéd" folyamatosan a "mester" utasításának megfelelően kell, hogy eljárjon, ahogy szüretelni sem lehet megbízási jogviszony keretében Márpedig a jogviszonyokat nem az elnevezésük, hanem a tartalmuk szerint kell elbírálni.
 
  Tehát témánk szempontjából a megbízási jogviszony sem jöhet minden esetben szóba.
 
   Közelebb jutunk a megoldáshoz, ha a munkaügyi ellenőrzésről szóló 2006. évi LXXV. törvény tárgyi hatályából indulunk ki.
 
Forrás: ugyvezeto.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szívességi munka.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector