Startlaphoz Csatlakozz!

Erre a listára nem lehet büszke Magyarország

Itt a legrosszabb élni Európában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 09. csütörtök, 09:57

Csak Mexikó és Törökország régióiban rosszabb élni, mint Észak-Magyarországon - derül ki az OECD felméréséből. A világ legjobb helye egyértelműen Ausztrália a lista alapján, Európából pedig Norvégiát vagy Izlandot érdemes választani – olvasható a Világgazdaságban.

   Ausztrália fővárosa, Canberra az a hely, ahol a világon a legjobb élni – derül ki az OECD elemzéséből. Az OECD 34 tagállamában 362 régiót vizsgált. Canberra a régiók sorában az első helyen szerepel, míg Ausztrália az országok közt lett az első.
 
   A felmérésben kilenc szempontot vettek figyelembe, többek közt a jövedelmet, az oktatást, a munkahelyeket, a biztonságot, az egészséget és a környezetet.
 
   A lista utolsó 16 helyét Mexikó államai foglalják el. Az utolsó 34 helyen csak mexikói és török régiók állnak - a legrosszabb hely, amely ezek előtt áll a listán, épp Észak-Magyarország. Az Észak-Alföld épp csak megelőzi, a 10-es skálán 3,1 pontot szerezve, de a legjobb, közép-magyarországi régió is csak 4,3 pontot ért el. Ezzel Budapest és Pest megye Közép-Morvaországgal, Calabriával, Dél-Észtországgal és a chilei Antofagastával áll egy szinten.

   Ausztrália joggal lehet büszke az eredményére: az első hat helyet az ottani régiók foglalják el. Európából Norvégia és Izland régiói kerültek a lista elejére, míg az Egyesült Államokból New Hampshire-ben és Minnesotában a legjobb élni. Ami az EU-t illeti, innen Stockholmban a legjobbak a körülmények. Az OECD felmérése szerint Mexikó, Törökország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia azok az országok, ahol a legnehezebb élni.

A világ legélhetőbb régiói (10-es skálán, forrás: OECD)
1. Canberra (Ausztrália) 9,6
2. Nyugat-Ausztrália 9,1
3. Queensland (Ausztrália) 8,7
3. Új Dél-Wales (Ausztrália) 8,7
5. Victoria (Ausztrália) 8,6
5. Dél-Ausztrália 8,6
7. New Hampshire (USA) 8,5
7. Nyugat-Norvégia 8,5
9. Trondelag (Norvégia) 8,4
10. Minnesota (USA) 8,3
...
274. Közép-Magyarország 4,3
279. Nyugat-Dunántúl 4,2
296. Közép-Dunántúl 3,9
311. Dél-Alföld 3,5
311. Dél-Dunántúl 3,5
328. Észak-Alföld 3,1
331. Észak-Magyarország 3,0
 
Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Itt a legrosszabb élni Európában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector