Startlaphoz Csatlakozz!

December 15-ig jogosultak egészségügyi ellátásra

Jogviszony nélkül egészségügyi járulékot kell fizetniük a végzett diákoknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 09. csütörtök, 18:41

December közepétől egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük azoknak a diákoknak, akik a nyáron befejezték tanulmányaikat, és még nincs munkahelyük - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

    Kis Péter András közleményében azt írta: azoknak a diákoknak a diákigazolványa, akik tanulmányaikat nappali tagozaton a nyáron befejezték, október 31-ig érvényes, ezután még 45 napig, vagyis december 15-ig jogosultak egészségügyi ellátásra. Ha addig nem tudnak elhelyezkedni, illetve más jogcímen sem szereznek jogosultságot egészségügyi ellátásra, december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük.

    A tájékoztatás szerint jelenleg ennek összege havonta 6810 forint. Ha a kötelezettség nem áll fenn a teljes naptári hónapra, a napi összeggel kell számolni, ez jelenleg 227 forint. A járulékot fizetést az érintett helyett más, például családtag is fizetheti.

    A járulékfizetési kötelezettség bejelentéséhez a 14T1011-es adatlapot kell kitölteni, amely beszerezhető az adóhivatal ügyfélszolgálatain, vagy letölthető a www.nav.gov.hu oldalról. A nyomtatványt postán vagy személyesen, illetve az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan lehet eljuttatni a NAV-hoz.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jogviszony nélkül egészségügyi járulékot kell fizetniük a végzett diákoknak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector