Startlaphoz Csatlakozz!

Az illetékes minisztérium kezdeményezi a szabályozás módosítását

Ombudsman: méltánytalan, hogy a rehabilitációs ellátottak nem kaphatnak gyedet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 09. csütörtök, 18:00
 
Az ombudsman szerint méltánytalan helyzetet eredményezhet, hogy a rehabilitációs ellátottak nem jogosultak gyermekgondozási díjra. Az illetékes minisztérium kezdeményezi a szabályozás módosítását - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

  A közlemény szerint Székely László alapjogi biztos egy megváltozott munkaképességű kisgyermekes anya panasza nyomán vizsgálta meg a szabályozást. A törvény szerint nem jár gyermekgondozási díj, ha a jogosult egyéb rendszeres pénzellátást kap, kizárva ezzel az egészségkárosodott embereket a gyedre való jogosultságból - írták.
 
  Az ombudsman megállapította, hogy ez a probléma méltánytalan helyzetet eredményezhet számos rászoruló, egészségkárosodott szülőnél. Székely László jelezte a problémát Zombor Gábornak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárának. Arra is felhívta a figyelmét, hogy az egyébként biztosított és járulékfizetésre kötelezett kismama csupán a csekély összegű gyesből és a rehabilitációs ellátásból kénytelen ellátni önmagát és gyermekét, holott a gyed éppen a gyermekgondozás miatt kiesett jövedelmet lenne hivatott pótolni - áll a közleményben.
 
   A minisztérium válaszában arról tájékoztatta az alapvető jogok biztosát, hogy a tárca kezdeményezni fogja a szabályozás módosítását - tették hozzá.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ombudsman: méltánytalan, hogy a rehabilitációs ellátottak nem kaphatnak gyedet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector