Startlaphoz Csatlakozz!

Juttatások, jogi védelem

Mi lesz a dolgozóval, ha vége a cégnek?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 13. hétfő, 11:40

A munkaviszony automatikusan véget ér, ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnik. Áttekintjük, milyen juttatásokra és jogi védelemre jogosult ilyen esetekben a munkavállaló – olvasható a munkajog.hu oldalán.

  A szabályozás logikája az, hogy a munkáltató jogutód nélküli megszűnése esetén olyan körülmény vezet a munkaviszony megszűnéséhez, amely a munkavállalótól független, amit ő nem tud befolyásolni. Ezért a törvény úgy tekinti, hogy ekkor a munkáltató érdekkörében felmerült okból szűnik meg a munkaviszony. Éppen ezért ilyen esetben a munkavállaló mindazokra a juttatásokra jogosult, amelyek munkáltatói felmondás esetén járnának. 
 
   A munkavállaló részére így ki kell fizetni a munkáltató felmondása esetére meghatározott munkavégzés alóli felmentés idejére járó távolléti díjnak megfelelő összeget, kivéve, ha a felmentés tartamára a munkavállaló munkabérre nem lenne jogosult (pl. mert keresőképtelen betegként táppénzt kap), vagy jogszabály másképp rendelkezik. A munkavállaló emellett végkielégítésre is jogosult. A végkielégítésre jogosító idő számítása szempontjából ilyenkor a munkáltató jogutód nélküli megszűnésének időpontja veendő figyelembe, azaz azt kell vizsgálni, hogy e pillanatban milyen hosszú ideig állt fenn a munkaviszony. A munkáltató jogutód nélküli megszűnése esetén fizetendő járandóságokra vonatkozó szabályoktól kollektív szerződés csak a munkavállaló javára térhet el.
 
   Nem szűnik meg a munkaviszony, ha a munkáltató jogutóddal szűnik meg. Ilyen esetben a munkaviszony változatlan tartalommal fennmarad a munkáltató jogutódjával. Például, ha két gazdasági társaság összeolvad, úgy – változatlan tartalommal – a jogutódként létrejövő új gazdasági társasággal folytatódnak a két összeolvadó társaság munkaviszonyai.
 
   A jogutód nélkül megszűnő munkáltató munkavállalóinak vagyoni igényeit (pl. ki nem fizetett munkabér, végkielégítés) a törvény több intézkedéssel igyekszik védeni. Erre azért van szükség, mert ezek tipikusan olyan helyzetek, amikor a munkáltató csődhelyzetben van. Hiába írná elő a törvény, hogy a munkáltató jogutód nélküli megszűnésekor a munkavállalókat különböző juttatások illetik meg, ha ezek kifizetésére már nem lenne fedezet.
 
   Az egyik ilyen biztosíték lényege, hogy a felszámolási eljárás végén a munkáltató vagyonából a törvényben meghatározott sorrendben kell kielégíteni a tartozásokat. A felszámolás alatt álló adóst terhelő munkabér és egyéb bérjellegű juttatások kifizetésére az első helyen kell sort keríteni, az ún. felszámolási költségek körében. Ez tehát azt jelenti, hogy ha a munkáltatónak van vagyona, akkor azt első körben a felszámolási költségekre, köztük a bértartozásokra kell fordítani, és csak ezt követően használható fel más tartozások rendezésére. 
 
  Munkaerő-kölcsönzés esetén ugyanilyen védelembe részesülnek az adóst, mint kölcsönvevőt terhelő kölcsönzési díjból az adóshoz kölcsönzött munkavállalók részére járó, a kölcsönbeadó által fizetendő munkabér és egyéb bérjellegű juttatások is. Ilyenkor ugyan a bér kifizetésére a kölcsönbeadó köteles, ám annak fedezetét a fizetésképtelen helyzetben lévő kölcsönvevő által fizetendő kölcsönzési díj adja. Hasonló szabály iskolaszövetkezeti munkaviszony esetén is alkalmazandó.
 
    A másik fontos biztosíték, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból is kérhető a felszámolás alatt álló munkáltató bértartozásainak megelőlegezése. Ez az ún. bérgarancia-eljárás, amelynek keretében a felszámolás alatt álló gazdálkodó szervezetnek a munkavállalóval szemben fennálló, kiegyenlíthetetlen bértartozását a Nemzeti Foglalkoztatási Alap bérgarancia alaprésze megelőlegezi. Ez iránt a cég felszámolója terjeszt elő kérelmet, amelyet az állami foglalkoztatási szerv bírál el, és – ha a kérelem megfelel a törvényben foglalt feltételeknek – intézkedik a támogatás folyósításáról. Ha tehát a felszámolás alatt álló munkáltató nem tud fizetni, úgy a felszámoló kötelezettsége, hogy az Alaphoz forduljon támogatásért. 

Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mi lesz a dolgozóval, ha vége a cégnek?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector