Startlaphoz Csatlakozz!

Munkáltatói jogokat is gyakorolhatnak majd a nem oktatási területen dolgozó alkalmazottak felett

Tovább késnek az egyetemi kancellárok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 15. szerda, 11:25

Egyetlen kancellárt sem nevezett ki a hétfői kormányülésen Orbán Viktor a felsőoktatási intézmények élére. A miniszterelnök múlt pénteken a közrádióban azt mondta, hogy október végéig az összes egyetemi kancellárt ki fogja nevezni. Orbán elismerte, hogy miatta nem történtek meg eddig a kinevezések, de azt nem árulta el, hogy mi a késlekedés oka – írja a Népszava.
 
   Megírtuk: bőven háromszáz feletti pályázat érkezett a 29 állami fenntartású felsőoktatási intézmény kancellári vezetői megbízásaira. A felsőoktatási államtitkárság szerint jelenleg a beérkezett pályázatok rendezése zajlik, a leadási határidő augusztus 12-én zárult. A kancellárok felelnek majd az állami fenntartású felsőoktatási intézmények gazdálkodásának irányításáért, például a források elosztásáért, a közbeszerzésekért vagy az ingatlanhasznosításért.
 
   Munkáltatói jogokat is gyakorolhatnak a nem oktatási területen dolgozó alkalmazottak felett. Az oktatók munkáltatói jogai továbbra is a rektoroknál marad, ám az intézményvezetők hatásköre más fronton szűkül, az összes szakmai döntés - például az intézményi struktúra átalakítása, egy-egy képzés, kutatás finanszírozása - költségvetési vonzattal jár, így a kormányfő által kinevezett kancellár nélkül alig „mozdulhatnak” majd.

Forrás: Népszava


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tovább késnek az egyetemi kancellárok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector