Startlaphoz Csatlakozz!

A közgyűlésekben országosan 12 százalék alatt marad a nők aránya

Maradt a férfiuralom az önkormányzatokban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 15. szerda, 14:21

Több női polgármester lát munkához a nagytelepüléseken a most kezdődő önkormányzati ciklusban, mint az előzőben. Eggyel több – olvasható az inforadio.hu oldalán.

   A megyeszékhelyeken, megyei jogú városokban, illetve a húszezer lakosúnál nagyobb településeken eddig összesen hat női polgármester tevékenykedett. Mostantól heten lesznek.

   Értelemszerűen a férfi polgármesterek száma egy fővel csökken: immár nincsenek százan. „Mindössze” 99-en láthatnak munkához ebben a ciklusban.

   A Feminfo összesítése szerint nagy sikertörténetnek nem nevezhető, hogy a hatvan legnépesebb magyarországi település közül nem négyet, hanem ötöt fog nő irányítani a következő öt év során.

   De Budapesten is férfiuralom van. A 33 tagú fővárosi közgyűlésbe mindössze három nő került be. Közülük csak a VI. kerületben újraválasztott Hassay Zsófia szerzett mandátumot polgármesterként, a többiek listás jelöltekként jutottak be a fővárost irányító testületbe.

   Ahogy tehát az előző ciklusban is, most is ő - Hassay Zsófia - a 23 budapesti kerület egyetlen női polgármestere.

   A közgyűlések összetételét vizsgálva pedig azt látjuk, hogy négy megyei közgyűlés férfiklub lesz, míg a többiben sem sokkal jobb a helyzet: az egyötödöt csak Vas megyében éri majd el a nők aránya.

A közgyűlésekben országosan 12 százalék alatt marad a nők aránya, ami alig jobb, mint az országgyűlési mutató, ahol kilencven százalékos férfitöbbség hozza a döntéseket.
 
Forrás: inforadio.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Maradt a férfiuralom az önkormányzatokban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector