Startlaphoz Csatlakozz!

Nem a vallják be valós jövedelmüket

Lecsaptak az adóellenőrök: orvosokat bírságoltak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 17. péntek, 11:20

Nem a vallják be valós jövedelmüket, és gyakran semmilyen bizonylatot nem adnak pácienseiknek a gyógyítók – olvasható a Népszabadságban.

   Orvosokat ellenőriz az a adóhatóság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalészak-magyarországi adóellenőreinek tapasztalatai alátámasztják, hogy az orvosok személyijövedelemadó-bevallásai sokszor nem a valós adatokon alapulnak. A nyilvántartások alapján a régióban magánpraxist működtető csaknem félezer orvos vállalkozó 2013-ban átlagosan 1-1,5 millió forint éves jövedelmet vallott be. Ez meglehetősen alacsony összegnek tekinthető, hiszen többségük köztudottan jelentősebb ingó- és ingatlanvagyonnal rendelkezik.
 
   Magánpraxist folytató szülész-nőgyógyászt ellenőriztek a revizorok. A helyszíni adategyeztetéskor rögzítették, hogy a napi rendelési időben 10 betege volt az orvosnak, akik a vizsgálatért az előre meghatározott díjat kifizették, de az összeg átadásáról bizonylatot nem kaptak. A nyugta, számlatömb áttekintésekor az orvos azzal mentegetőzött, hogy nem akarta a bevételt zsebre tenni, azonban adminisztrátora beteg volt.
 
   A szabálytalanság miatt mulasztási bírságot állapított meg az adóhivatal.

Forrás: Népszabadság
 

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lecsaptak az adóellenőrök: orvosokat bírságoltak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector