Startlaphoz Csatlakozz!

A szegénység elleni küzdelem világnapja

Rétvári: a munka az egyetlen kiút a szegénységből

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 17. péntek, 16:30

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a munka az egyetlen kiút a szegénységből, és mivel Magyarországon egyre többen élnek segély helyett munkából, egyre több embernek van esélye kitörni a szegénységből is.

    Rétvári Bence ezt a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából nyilatkozta pénteken az MTI-nek, kiemelve: a 2010-es kormányváltás óta bebizonyították, hogy megszorítások nélkül is tartós a gazdasági növekedés, csökkenthető a munkanélküliség és csökkenthetőek a magyar családok terhei.

    Magyarország egyre több embernek képes munkát, megélhetést és esélyt adni arra, hogy egyről a kettőre jusson - mutatott rá a parlamenti államtitkár.

    Kitért arra, hogy tartósan 4 millió fölött van a foglalkoztatottak száma és Európában Magyarországon csökkent legnagyobb értékben a munkanélküliség. Ma nemcsak többen dolgoznak, de a fizetések is többet érnek mint korábban, a béremelési programoknak, a tartósan alacsony inflációnak és az adócsökkentésnek köszönhetően - rögzítette, hozzátéve: a magyar nyugdíjak értékét 2010 óta meg tudták őrizni, sőt növelni is tudták. A rezsicsökkentésnek, az alacsony adókulcsnak, a családi adórendszernek, a kiskeresetűek adócsökkentésének köszönhetően százmilliárdokkal több marad a családoknál. Idén januártól a legalacsonyabb jövedelmű száztízezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó fizetése - jegyezte meg.

    Az államtitkár kiemelte azt is, hogy az eddigi rezsicsökkentésekkel egy család átlagosan 150-200 ezer forintot spórol meg évente. A tavalyi 20 százalékos rezsicsökkentés után, idén tovább csökkent a gáz és az áram ára, októbertől pedig további 3,3 százalékkal csökkent a távhő ára is. A kistelepülésen élő rászorulókat ingyenes tűzifával és szénnel is segítik.

    A legnehezebb helyzetben lévő családokban élő gyermekeket ezen felül szociális gyermekétkeztetéssel, ingyenes tankönyvvel, kormányzati ösztöndíjjal támogatják abban, hogy ki tudjanak törni a szegénységből - sorolta az államtitkár.

    Rétvári Bence szerint a gyermeknek is csak akkor van esélye kitörni a szegénységből, ha a szülők dolgoznak, segély helyett munkából élnek, a családok terhei csökkennek és a gyermekek versenyképes tudást és szakmát szereznek.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Rétvári: a munka az egyetlen kiút a szegénységből.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector