Startlaphoz Csatlakozz!

Az alacsony bérigény szól az alkalmazásuk mellett

A Vajdaságban keresnek munkásokat a magyar cégek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 18. szombat, 10:33

A Vajdaságban keresnek munkatársakat a dél-magyarországi vállalkozások - írja szombati cikkében a Magyar Nemzet.

    A Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara tapasztalatai szerint az elmúlt néhány hétben jelentősen megnőtt azon cégek száma, amelyek hasonló kéréssel fordultak a kamarához. Jójárt Miklós, a kamara ügyvezető alelnöke szerint a legtöbb vállalkozás az építőiparon belül keres embereket.

    Az utóbbi hónapokban feltűnt, hogy hazai vállalkozások speciális munkaerőigénnyel jelentkeznek a kamaránál. Volt, aki szendvicspanel szerelésre keresett munkásokat a Vajdaságból, de olyan vállalkozóval is találkoztak, aki egy építőipari beruházáshoz hosszú távra, különböző szakembereket toborzott Szerbiában - mondta az alelnök.

    Arra a kérdésre, hogy ezek a cégek a hazai munkaerő helyett miért a határ túloldalán keresnek munkásokat, az alelnök nem adott választ, sejteni lehet azonban, hogy bizonyos szakmákból hiány alakult ki a térségben, a szerb munkások alkalmazása mellett pedig az alacsony bérigény szól. A határ túloldalán élők ugyanis még mindig jelentősen olcsóbban vállalnak el bizonyos feladatokat, mint a hazai munkaerő - írja az újság.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Vajdaságban keresnek munkásokat a magyar cégek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector