Startlaphoz Csatlakozz!

35,7-ről 51,17 százalékra nő az adó

Nagyot emelhet a kormány a cafeteria adóterhén

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 22. szerda, 09:26

Kedden az Országgyűlés elé került adótörvény javaslat jelentős mértékben módosíthatja a közkedvelt béren kívüli juttatások adóját .

  Idén összesen 35,7 százalék közterhet kell fizetnie a munkáltatónak, ha a törvényben meghatározott keretekig ad például Erzsébet-utalványt, Széchenyi Pihenő Kártyát a munkatársainak - emlékeztet Fata László cafeteria szakértő.
 
  Az új törvényjavaslat szerint az eddigi kedvezményezett béren kívüli juttatás adója 35,7 százalékról 51,17 százalékra növekedne, így az előbb említett juttatásokon túl többek közt az önkéntes nyugdíjpénztári, egészségpénztári hozzájárulást, a helyi bérletet, az iskolakezdési támogatást, munkahelyi étkeztetést is magasabb teherrel adhatná jövőre a munkáltató - hívja fel a figyelmet a szakértő.
 
   2014-ben a kedvezményezett béren kívüli juttatások közt nem szereplő egyéb juttatások - az ezekre vonatkozó szabályok betartásával - 51,17 százalék közteherrel adóznak. Hogy az eddig kedvezményezett béren kívüli juttatások 2015-ben is megtartsák versenyelőnyüket, ezért az új adócsomag az egyéb juttatások közterhét jövőre 65,79 százalékra emelné.
 
  Ugyanezzel a magasabb teherrel adóznak majd a kedvezményezett juttatások adótörvényben szereplő korlátait meghaladó összegek. Például a havi 8 ezer forintot meghaladó Erzsébet-utalvány.
 
   Fata ugyanakkor rámutat: a közkedvelt adómentes juttatásoknál nem tartalmaz a javaslat erőteljes változásokat. A lakáscélú támogatás, lakáshitel támogatás kedvezményezett köre még kicsit bővülhet is. Idén a munkáltató (a további feltételeknek való megfelelés esetén) a dolgozó lakásvásárlását, építését, bővítését, korszerűsítését és az ezekre felvett hitelt támogathatta. Az új adótörvény javaslata alapján a lakás-akadálymentesítésre fordított összeghez is adómentesen hozzájárulhatna a munkáltató - teszi hozzá a szakértő.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagyot emelhet a kormány a cafeteria adóterhén.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector