Startlaphoz Csatlakozz!

Soltész: a szociális munkában nagy szükség van az egyházakra és a civilekre

A szociális- és gyermekvédelmi rendszerben dolgozók életpályamodellre várnak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 22. szerda, 11:20

A szociális munkában és a gyermekvédelemben, miként az elmúlt években, a következő időszakban is nagyon nagy szükség lesz mind az egyházi, mind a civil fenntartók munkájára, hiszen vagy olyan feladatokat vállaltak át, amelyekre nem volt erejük az állami és önkormányzati fenntartóknak, vagy hiányt pótoltak - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-nek a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) XVI. konferenciáján, kedden Siófokon.

    Soltész Miklós a mintegy háromszázötven résztvevő előtt tartott előadásában az ágazat támogatását ígérte, függetlenül attól, hogy ki a fenntartó. Felidézte, hogy az elmúlt négy évben (szociális és családügyért felelős államtitkárként) sorra járta a megyéket és több mint kétszáz intézményben tájékozódott. 

    Az ott látottak alapján az államtitkár köszönetet mondott a szociális ellátásban dolgozóknak, az elért eredményeket pedig a közös munka sikereként értékelte. Példaként említette a bérpótlékot - amely szavai szerint „egy kis lépés volt”, de fontosnak nevezte, hogy ebben a kisegítő dolgozók is részesülnek -, valamint azt, hogy az elmúlt négy évben 25-30 milliárd forintot tudtak intézményfelújításra fordítani. 

    Büszke arra, hogy az első két évben meg tudták menteni az ellátórendszert, nem kellett bezárni intézményeket, megállították az előző időszakot jellemző leszakadást, a nomatívacsökkenést, és egy idő után, ha nem is nagymértékben, de el tudtak érni valamilyen kedvező változást - mondta az államtitkár. 

    A pécsi székhelyű SZIME legnagyobb, évente megrendezett háromnapos konferenciáján a szakemberek arra szeretnének választ kapni, hogy mire számíthat a szociális intézményrendszer, milyen jövőképet vázolnak fel a kormányzat képviselői.

    Kocsis József, az egyesület elnöke hétfőn, a szakmai fórum nyitónapján az MTI-nek az mondta: „azt várjuk, hogy stabilizálódjon az ellátórendszer helyzete, lehessen hosszú távon tervezni, legyen kiszámítható és kiegyensúlyozott”. Kiemelte: amit a szociális és gyermekvédelmi rendszerben dolgozó mintegy 90 ezer szakember nagyon vár, az az ágazati bérfejlesztés, az ágazati életpályamodell bevezetése, amelynek előkészítésében az egyesület is részt vett.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szociális- és gyermekvédelmi rendszerben dolgozók életpályamodellre várnak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector