Startlaphoz Csatlakozz!

A cég az egyik  legnagyobb munkáltató Magyarországon.

A Tesco kivonulhat a magyar piacról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 25. szombat, 13:20

A Morgan Stanley szerint, ha a Tesco 2015-ben az eladás mellett dönt, akkor az a legvalószínűbb, hogy Thaiföld és Dél-Korea mellett Kelet-Európából vonulnak majd ki. Így Magyarországról is – olvasható az fn.hir24.hu oldalán.
   
   Annyira rosszul teljesít a Tesco a hazai piacán, Angliában, hogy az volna a legjobb döntés, ha egyszerűen megválnának néhány külföldi érdekeltségtől, és az erőiket inkább a brit piaci pozíciói megtartására fordítanák. Legalábbis ezt javasolta a Morgan Stanley legutóbbi jelentésében, sőt, tovább is ment: 40 százaléknyi esélyt adott annak, hogy a hipermarket-lánc ezt végül kénytelen lesz meglépni. 
 
   A találgatásokat tovább erősítette, hogy tegnap bejelentette távozását a Tesco vezetője, Sir Richard Broadbent, miután a cég eredménye több mint 90 százalékkal esett.
 
   A Morgan Stanley szerint három okból van bajban a Tesco:
- erősödő piaci verseny: a diszkontok, például az Aldi és a Lidl, egyre népszerűbbek
- nem jól tervezték meg a terjeszkedésüket a világ több pontján, és a reorganizáció sem sikerült
a nevezetes könyvelési baki miatt az előző félévben mintegy százmilliárd forinttal rosszabb eredményt értek el globálisan, mint ahogy arra számítottak
 
   A Morgan Stanley pénzügyi csoport szerint, az idén várhatóan erőre kapó európai gazdasági növekedés jó lehetőség a Tescónak arra, hogy elgondolkozzon a nemzetközi üzlethálózata részleges vagy teljes eladásán, és ennek vételárából erősítse meg meggyengült pozícióit Angliában. És ha 2015-ben az eladás mellett döntenek, akkor a tanácsadócég szerint a legvalószínűbb, hogy Thaiföld és Dél-Korea mellett Kelet-Európából vonulnak majd ki. Így Magyarországról is.
 
  Hevesi Nóra, a Tesco magyarországi szóvivője szerint, a Morgan Stanley jelentése egy feltételezés, és azt nem kívánta kommentálni a Hir24-nek.   
 
Magyarországon nőnek
 
  A Tesco Magyarországon jobban teljesít, mint Nagy-Britanniában. Pusztán ennek alapján nem lenne okuk a kivonulásra, de ezt úgyis a Tesco londoni központjában fogják eldönteni.
   Ha a kivonulás mellett döntenek, onnantól legalább egy félév a magyarországi üzleteik eladása / felszámolása. 
 
  A cég magyarországi forgalomnövekedése az augusztus végén záródott félévben 1 százalék volt a tavalyi azonos időszakhoz képest. Európában csak Magyarországon, Csehországban (+1,5 százalék) és Lengyelországban (+1 százalék) tudtak elérni forgalombővülést. A legnagyobb mértékben, Írországban csökkent a féléves forgalmuk 6,4 százalékkal.
 
   A Tesco közleménye szerint az elmúlt fél évben Magyarországon tovább nőtt az online rendelések száma. A Tesco Online Bevásárlás Szolgáltatás tovább fejlődött Budapesten és vonzáskörzetében, valamint Szegeden és környékén, ami újabb munkahelyek teremtésére adott lehetőséget.
 
  A helyi beszállítóktól származó termékek aránya tovább bővült, országos elérhetőséget biztosítva ezzel kisebb magyar vállalkozásoknak is - fogalmaz a cég közleménye.
 
A Tesco az egyik legnagyobb munkáltató
 
  A Tesco Globál Áruházak Zrt. az egyik legnagyobb munkáltató Magyarországon. Évek óta benne vannak az első tíz hazai munkáltatói listán, alkalmazottaik száma nagyjából 20-22 ezer fő. A cég folyamatosan keres dolgozókat, jelenleg 270 álláshelyet hirdetnek a karrieroldalukon. A legnagyobb hazai munkáltatók listáját az Audi, Mol, EoN vezeti. 
 
Forrás: fn.hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Tesco kivonulhat a magyar piacról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector