Startlaphoz Csatlakozz!

Strukturális átalakítás

A közösségi közlekedés minőségének javításáról tartottak fórumot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 26. vasárnap, 18:04

 A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői, a Közlekedési Központok vezetőivel és a Volán társaságoknál működő szakszervezetekkel újabb fórumot tartottak a régiós átalakítás menetéről, jelenlegi státuszáról, illetve a társaságoknál tervezett járműmodernizációs programról.

   A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2012-ben kezdeményezte és indította el a fórumot annak érdekében, hogy az érdekképviseletek jelentős szakmai tapasztalatukkal képviselve a munkavállalói érdekeket, operatívan bekapcsolódjanak az integrációs folyamatba és javaslataikkal segítsék a strukturális átalakítás zökkenőmentes lebonyolítását.

   Az októberi egyeztetésen a Volán társaságoknál működő érdekképviseleti vezetők mellett, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselője, az MNV Zrt. felső vezetése, valamint a Közlekedési Központok vezérigazgatói, illetve megbízottai vettek részt.

   A fórumon többek között tárgyaltak a kollektív szerződések alakulásáról, a bérezési rendszerről, a juttatások egységesítéséről, valamint a járműmodernizációs programról is. A felek egyetértettek abban, hogy a regionalizációs folyamat a tervezett ütemezés szerint halad. Az előkészítés megfelelő volt, amely elsődlegesen a konzultációknak és konstruktív egyeztetéseknek, valamint annak köszönhető, hogy a szakszervezetek aktívan, támogatóan ugyanakkor kritikusan vesznek részt a folyamatok alakulásában.

   A résztvevők egyetértettek abban is, hogy a közlekedési központok kialakításával a régiós társaságok az eddigieknél versenyszempontból felkészültebb vállalatok lesznek, költséghatékonyabban szolgálhatják a közösségi közlekedést, ami a szolgáltatás minőségének javításával egyértelműen az utazóközönség számára is kiemelten fontos. Az MNV Zrt. vezetősége kitért arra, hogy az átalakulás befejezéséig továbbra is támogatni és ellenőrizni fogja a folyamatokat, a hatékonyság növelése érdekében pedig minden fontos területet külön szakértői stáb felügyel.

   Márton Péter, az MNV Zrt. vezérigazgatója a témával kapcsolatban kiemelte: „Változatlanul prioritásként fogjuk kezelni a szakszervezetekkel való minőségi kapcsolattartást, hiszen egy ilyen nagyhorderejű átalakításnál kiemelten fontos, hogy a felek érdekei érvényesüljenek és összhangban legyenek. Nekünk – ahogyan a Volán társaságoknak is – az az érdekünk, hogy az utasok minél jobb, korszerűbb körülmények között utazhassanak, a közösségi buszközlekedés színvonala minden érintett részére folyamatosan és érezhetően javuljon. Ezt a célt pedig a közlekedési központok kialakításával érhetjük el” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Forrás: OrientPress Hírügynökség ( OPH)
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A közösségi közlekedés minőségének javításáról tartottak fórumot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector