Startlaphoz Csatlakozz!

Milyen lehetőségeik vannak a felhasználásra?

Beragadt szabadságok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 27. hétfő, 10:55

Sok dolgozó máig nem vette ki a teljes éves szabadságát, így az alábbiakban annak járunk utána, hogy nekik milyen lehetőségeik vannak a felhasználásra.

   Nagyon fontos szabály, hogy a szabadságot, a munkavállaló előzetes meghallgatása után, a munkáltató adja ki - hívta fel rögtön a figyelmet Bezzegh Edina, a D.A.S. Jog Szerviz jogtanácsosa, ám egyből hozzátette: természetesen a legtöbb munkáltató rugalmasan kezeli ezt a kérdést, viszont nem árt tudni, hogy nem vagyunk teljesen kiszolgáltatva a szigorú főnöknél sem, hiszen a munkavállaló igényét is figyelembe kell venni a szabadságolásoknál.
 
  A hatályos jogszabályok szerint ugyanis a munkáltató évente hét munkanap szabadságot - a munkaviszony első három hónapját kivéve - legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. A munkavállalónak azonban erre vonatkozó igényét legalább tizenöt nappal a szabadság kezdete előtt be kell jelentenie - hangsúlyozta Bezzegh. További szabály, hogy a szabadságot - eltérő megállapodás hiányában - úgy kell kiadni, hogy a munkavállaló naptári évenként egy alkalommal, legalább tizennégy egybefüggő napra mentesüljön a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége alól.
 
Mikor és mennyit csúsztathatunk?
 
   A főszabály szerint a szabadságot az esedékességének évében kell kiadni, azonban előfordulhatnak olyan extrém esetek, amikor erre nincs mód. Ilyen lehet az, hogy a munkavállaló az év végén érkezik a céghez és még a próbaidejét tölti, vagy bármilyen egyéb ok merül fel a munkavállaló oldalán, amely miatt a szabadság kiadása nem lenne lehetséges (Például teherbe esik, és szülési szabadságra megy stb. Ilyenkor az összegyűlt szabadságot a munkába állását követően tudják csak kiadni neki.) A jogszabály biztosítja annak lehetőségét, hogy a friss munkavállaló a próbaidejét a munkába történő beilleszkedéssel tölthesse, ne kelljen azonnal szabadságra küldeni, de ne is veszítse el azt, hanem kicsit elcsúsztatva, a következő év elején vehesse ki. Így a szabadságot, ha a munkaviszony október elsején vagy azt követően kezdődött, a munkáltató az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki.
 
  Az esedékesség évében kell kiadottnak tekinteni a szabadságot, ha igénybevétele az esedékesség évében megkezdődik és a szabadság következő évben kiadott része nem haladja meg az öt munkanapot. Ezen szabálynak köszönhetően lehetőség van arra, hogy a munkáltató részben átcsúsztassa az éves szabadságát a következő évre. Például december 30-tól megy el szabadságra következő év január 3-ig, még az előző évi szabadságát igénybe véve - magyarázta a D.A.S. Jog Szerviz jogtanácsosa.


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Beragadt szabadságok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector