Startlaphoz Csatlakozz!

Az intézményvezetők átlagosan bruttó egy- és kétmillió forint között keresnek

Eltörölné a szaktárca a rektori bérplafont

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 27. hétfő, 14:43

Lehetőséget adna a bérplafon feloldására a rektorok, illetve a hamarosan munkába álló kancellárok esetében az új felsőoktatási stratégia – írja az mno.hu.

   Az intézményvezetők jelenleg átlagosan bruttó egy- és kétmillió forint között keresnek, de a fizetések többszörösükre is duzzadhatnak, ha a kormány rábólint a szaktárca javaslatára. Emlékezetes, a 2010-es maximálás előtt több állami intézményben igen jelentős összegekhez jutottak a rektorok; volt év, amikor a Károly Róbert Főiskola vezetője 4,1, a Szent István Egyetem első embere pedig 4,7 milliós bruttó bért vihetett haza.
 
   A múlt héten bemutatott felsőoktatási reformjavaslat nemcsak a felső összeghatár eltörlését engedélyezné, de átalakítaná a bérezés rendszerét is, a rektoroknak és kancellároknak ugyanis új, teljesítményalapú minősítési rendszert dolgoznának ki. Annak érdekében, hogy az egyetemek és főiskolák kevésbé szoruljanak rá az állami pénzre, a stratégia több területen lazítana a gazdálkodási szabályokon is: enyhülhetnek például a zárolásra vagy a vállalkozásra vonatkozó kötöttségek.

Forrás: mno.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Eltörölné a szaktárca a rektori bérplafont.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector