Startlaphoz Csatlakozz!

A dolgozók egyetlen támasza a szakszervezet

Vasasok: mindkét elnökaspiráns szemléletváltást ígér

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 27. hétfő, 17:26

Balogh Béla jelenlegi vezető és Kovács Balázs, a kecskeméti Mercedes-gyár üzemi tanácsának elnöke pályázik a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöki posztjára - hangzott el a november 28-29-i kongresszust megelőző győri térségi jelölőgyűlés előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón.

    Az MTI kérdésére Balogh Béla azt mondta, hogy arculatában, szellemiségében megújult, létszámában erősebb tömörülést ígér a következő ötéves ciklus végére.

    Megjegyezte, csak 23 százalékos a szervezettségük, így jelentősek a tartalékaik, különösen, hogy ez a mutató épp a gyorsan fejlődő gép- és járműipar területén alacsonyabb. Kiemelte: az elmúlt fél évtized során több, a szakszervezeteket hátrányosan érintő törvényi változás lépett életbe, ami gátolta programjuk időarányos megvalósítását.

    Ugyanakkor az ágazati tömörülések közötti elsőség megtartása mellett fontosnak nevezte, hogy az eltérő helyzetű térségekben dolgozó érdekképviseletek a szolidaritás elvét erősítve működjenek együtt, a fiatalokkal pedig szerettessék meg a szakszervezeti tagság intézményét, valamint azt, hogy képzésekkel segítsék helyi vezetőik hatékonyabb részvételét a kollektív szerződésről szóló és a bártárgyalásokon.

    Versenytársa, Kovács Balázs szerint nem irreális a 30 százalékos szervezettség, és a tízezer fős bővülés egyik jelentős tényezője lehet, ha sikerül megállapodniuk a győri Audi-gyár mintegy hétezer tagot tömörítő, jelenleg független érdekképviseletével.

    Legfőbb feladatként a Vasasok társadalomban betöltött szerepének erősítését nevezte, hangsúlyozva: miközben a dolgozók egyetlen támasza a szakszervezet, fontos kérdésekben „jelenleg még nem tudunk olyan válaszokat adni a munkavállalóknak, amelyekre szükségük lenne”.

    A valós érdekvédelem és a szükséges szolgáltatások nyújtása mellett a belső tájékoztatás rendszerének javítását és az összetartozást erősítő programok bővítését jelölte meg célként Kovács Balázs, aki fiatalos, lendületes, demokratikus és átlátható szervezetet ígért.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vasasok: mindkét elnökaspiráns szemléletváltást ígér.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector