Startlaphoz Csatlakozz!

20-30 százalékos leépítés is elképzelhető

Akár kétszázezer közszolgát is kirúghatnak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 28. kedd, 14:30

Akár kétszázezer közszolgát is elbocsáthatnak az állásukból. Pontos számokat egyelőre senki sem tud, de a 20-30 százalékos leépítés is elképzelhető. Az elbocsájtások elsősorban a minisztériumokban és területi közigazgatásban dolgozókat érintik.

   Az atv.hu-nak egy borsod megyei kormányhivatal középvezetője azt mondta, hogy az ágazatban elterjedt vélekedés szerint akár 30 százalékos munkavállalói leépítés is jöhet. Ez azt jelenti, hogy akár 200 ember is az utcára kerülhet. Forrásunk szerint sok dolgozó így is túlterhet, vannak, akik a hivatalos nyolcórás munkaidő helyett 10-11 órát dogoznak a 8 órára megállapított bérükért.
 
   Pontos számokat egyelőre senki sem tud, az elbocsájtások elsősorban a minisztériumokban és a területi közigazgatásban dolgozókat érintik.
 
  „Az a négy millió adófizető, aki Magyarországon van nem érdekelt abban, hogy az ő adójából több bürokráciát tartsanak fenn, mint amennyi minimálisan indokolt” - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.
 
  A kormány elsősorban a bürokrácia csökkentésével indokolta a tervezett lépéseket. Lázár János szerint a közszférában dolgozók aránya nálunk 22 százalék, ami az európai uniós átlaghoz képest is magas. Bár a szakértők arra hívják fel a figyelmet, ez az arány Ausztriában 29, míg Dániában több mint 40 százalék. A szakszervezet tárgyalni szeretne Lázár János miniszterrel.
 
  Burány Sándor szerint az államigazgatás legfelsőbb szintjein a sok államtitkár illetve a helyetteseik miatt ilyen nagyok a költségek, a kiadásokon viszont az alacsonyabb beosztású dolgozók kirúgásával akarnak spórolni - amit elfogadhatatlannak tart.
 
Forrás: ATV

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Akár kétszázezer közszolgát is kirúghatnak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector