Startlaphoz Csatlakozz!

Elbocsátásokat is maga után vonhat

Szállodaszövetség: ne változtassanak a SZÉP-kártya adóterhein!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 28. kedd, 18:20

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt javasolja, hogy ne változtassanak a SZÉP-kártya adóterhein, döntően a kis- és középvállalatok által működtetett hotelek és munkahelyek védelme érdekében.

    A szövetség által az MTI-hez kedden eljuttatott állásfoglalás szerint aggodalommal fogadták azt a hírt, hogy a béren kívüli juttatások adóterhelése januártól az eddigi összesen 35,7 százalékról 51,17 százalékra emelkedne. A szakmai érdekképviselet számítása szerint ez a Széchenyi Pihenőkártya esetében közel 16 százalékpontos emelkedést jelent.

    A Széchenyi Pihenőkártya az elmúlt kormányzati ciklusban sikeres gazdaságélénkítő programnak bizonyult a turizmus területén, és nagyban hozzájárult a belföldi turisztikai kereslet erősítéséhez - hívja fel a figyelmet a szövetség.

    Számításuk szerint a mintegy 1 millió kártyatulajdonos a döntően vidéki, hazai tulajdonban lévő gyógy- és wellness szállodákat vette igénybe. Ennek köszönhetően ezekben a hotelekben, az utóbbi években lényegesen nőtt a vendégek száma, emelkedett a kihasználtság.

    A jelentős állami és EU támogatással épült szállodák fenntartható működését veszélyezteti a SZÉP-kártya adóterhelésének tervezett emelése, emellett azzal is számolni kell, hogy a forgalom és a jövedelmezőség várható csökkenése a szállodaiparban és a turizmusban a foglalkoztatottak számát is negatívan érinti - fogalmaz állásfoglalásában a szakmai érdekképviselet.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szállodaszövetség: ne változtassanak a SZÉP-kártya adóterhein!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector