Startlaphoz Csatlakozz!

Felsőoktatási tanulmányokra, otthonteremtésre spórolnának

Négymillióval indítanák útnak gyermekeiket a családok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 29. szerda, 12:15

 Egy felmérés szerint a magyar családok a gyermekek húszas éveinek elejéig igyekeznek pénzt gyűjteni önálló életük elindításához, a szülők terveiben 4 millió forint megtakarítása szerepel, ám átlagosan csupán az ehhez szükséges összeg harmadát, 82 ezer forintot tesznek félre évente – olvasható a HVG oldalán.

  A Budapest Bank legfrissebb reprezentatív felméréséből kiderül, hogy a szülők 44 százaléka a félretett összeget a szinte semmit nem kamatozó folyószámláján őrzi. Az eredeti cél megvalósításához, a 4 millió forintos megtakarításhoz évi 235 ezer forintot kellene félretenni.
 
   A felmérés szerint a takarékoskodás célja jellemzően az általános biztonsági tartalék képzése, a szülők fele a felsőfokú tanulmányok finanszírozására gyűjt, 40 százalékuk pedig a gyermek önálló otthonának megteremtéséhez spórol.
 
  A megkérdezett szülők több mint 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a megtakarítás mellett is igyekszik a gyermekeknek mindenből a legjobbat megvenni. Ennek érdekében 16 százalékuk kölcsönt is felvett már, 40 százalékuk pedig a jövőben is hajlandó lenne hitelfelvételre a gyermek érdekében. A felvett kölcsönből jellemzően infokommunikációs eszközt, lakberendezési tárgyakat vesznek vagy a tandíjat fedezik.
 
   A gyermekek anyagi biztonságának megteremtése a családok 85 százaléka szerint pénzügyi nevelés kérdése is: a legtöbb szülő azt gondolja, hogy ezt a feladatot az iskolának és a családnak közösen kell ellátnia. A felmérés szerint zsebpénzt a szülők közel háromnegyede ad gyermekének, közülük 60 százalék arra törekszik, hogy ez bizonyos rendszerességgel, például hetente vagy havonta történjék, közel felük pedig azzal is segíti gyermekét a beosztás megtanulásában, hogy lehetőleg mindig azonos összeget ad neki.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Négymillióval indítanák útnak gyermekeiket a családok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector