Startlaphoz Csatlakozz!

Sok vállalkozásnál inkább befizetik a rehabilitációs hzzájárulást

A megváltozott munkaképességűek állásesélyei

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 29. szerda, 14:31

Magyarországon a mintegy 767 ezer megváltozott munkaképességű felnőtt közül a KSH 2012-es adatai szerint alig 138 ezren dolgoznak, ez az arány lényegesen elmarad az európai átlagtól. A vállalkozások által fizetett rehabilitációs járulék éves összege 2013-ban meghaladta a 64 milliárd forintot, ami azt jelzi, hogy mintegy 64 ezer olyan, szabad munkahely van, ahol ilyen munkavállalók alkalmazása helyett inkább befizetik a rehabilitációs hozzájárulást – írja a metropol.hu.

   – A cégek oldaláról egyértelműen a befogadókészség növekedését tapasztaljuk – mondta a RehabJob ügyvezető igazgatója, Dobár Attila. Ezt az is alátámasztja, hogy több nagyobb cég és vállalat (McDonald’s, Roland Divatház, Auchan, Tesco, Iron Mountain Magyarország Kft.) folyamatosan jelen van a RehabJob oldalán a hirdetéseivel. Dobár Attila szerint a legnépszerűbbek a rész- és teljes munkaidős adminisztratív munkakörök, mert minimális a fizikai terhelés a munkavégzés során, és gyakran középfokú végzettség is elegendő a felvételhez, valamint magasabb anyagi megbecsülés jár.

   De felsőfokú végzettséget megkövetelő ajánlatok is vannak. Ezek közül a legnépszerűbbek: csecsemő- és gyermekorvos, bérszámfejtő, szoftverfejlesztő, kiemelt ügyfélszolgálati pozíció, igazgatói asszisztens, tanár, fordító.
 
Tévhiteket oszlatnak el
 
   A tanácsadásunk két nagy részre bontható: egy pszichológus feltérképezi az álláskereső aktuális pszichoszociális helyzetét: milyen terheléseket képes vállalni, mennyire motivált, valamint átbeszélik a legfontosabb tudnivalókat a célzott álláskereséssel kapcsolatban, és a próbainterjú során visszajelzést ad, hogy egy éles helyzetben mit csináljon másképpen.

   Tanácsadásunk előnyét abban látjuk, hogy ezzel a körülbelül másfél órás programmal eloszlathatjuk az álláskeresőkben kialakult tévhiteket önmagukkal és az álláskereséssel kapcsolatban. A minket megkeresők általános problémának
élik meg a visszajelzések hiányát, ami a legtöbb esetben a nem megfelelően
szerkesztett vagy elavult adatokat tartalmazó önéletrajzból adódik. Továbbá nagyon sok esetben azt tapasztaljuk, hogy nincsenek tisztában a mai munkaerő-piaci fogalmakkal, kifejezésekkel (pozíciónevekkel).

  A tanácsadás végén pe- dig már konkrét, megpályázható pozíciókat tudunk felajánlani a minket megkereső megváltozott munkaképességű álláskeresőknek.
 
Forrás: metropol.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A megváltozott munkaképességűek állásesélyei.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector