Startlaphoz Csatlakozz!

Tóth Bátori Erzsébet a szakszervezeti kezdeményezésről

Zomborból indult a Szolidaritás Karaván

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 29. szerda, 15:14

Tegnap a zombori aktivistákkal tartott konzultatív megbeszélést a Függetlenség Egyesült Ágazati Szakszervezet csúcsvezetősége. A Belgrádból és Újvidékről érkezett szakszervezetisek bejelentették, hogy a Karaván során az időszerű témákról kívánnak tárgyalni a szakszervezetek vezetőivel, aktivistáikkal, de a polgárokkal is, valamint nyílt napok keretében kívánnak betekintést nyújtani a szakszervezet tevékenységébe – olvasható a Magyar Szó oldalán.

   Tóth Bátori Erzsébet, a Függetlenség Egyesült Ágazati Szakszervezet tartományi bizottságának elnöke kiemelte, hogy a törvényhozásban vasárnap szavazták meg a tízszázalékos bérmegvonásról szóló törvényt, ami hatalmas port kevert a közvéleményben, és nem elegendő, hogy a szakszervezet a médiában hallassa hangját erre vonatkozóan, hanem személyes találkozókra is szükség van a tagsággal, aktivistákkal.
 
   – Ezt a sorozatot Zomborból indítottuk, az idén még Szabadkán és Újvidéken kerül sor ilyen jellegű találkozókra, jövőre pedig folytatjuk a sorozatot. Nem feledkezünk meg a hagyományos tiltakozó megmozdulásokról sem, amelyek zöme a törvényhozás helyén, a fővárosban zajlik, de folytatjuk a tájékoztató tevékenységünket is, amelyet a munkatörvény tervezete kapcsán tavaly indítottunk és itt, Zomborban is megszerveztünk. A mostani koordináció célja, hogy a helyi aktivisták nagyobb lendülettel dolgozhassanak Zomborért és a városhoz tartozó falvakért – összegezte Tóth Bátori Erzsébet.
 
   Rámutatott a szociális helyzet súlyosságára, illetve arra, hogy a ’90-es évek polgárháborús migrációja kibillentette a várost korábbi kerékvágásából, ám az európai úton, amelynek a Függetlenség Szakszervezet motorja kíván lenni, az uniós Magyarország és Horvátország közelsége miatt Zombor kiemelten fontos geopolitikai szerepet nyerhet.
 
  – A tervezett Szakszervezeti Nyílt Napok keretében az elkövetkező időben is jelen leszünk a városban, persze másutt is, ezeket a fogadónapokat természetesen meghirdetjük a sajtóban, de tartományi szervezetünk hamarosan új munkajogászt kap, és ezt követően a tagságunk a zombori koordinációs bizottságon keresztül (is) napi szinten fordulhat hozzánk kérdéseivel. Gondolok itt a mostani munkanélküliekre, illetve a leendő munkavállalókra és vállalkozókra is. Szeretném, ha csatlakoznának hozzánk azok a magyar anyanyelvű munkavállalók, akik úgy érzik, érdekeik nincsenek kellő védelemmel biztosítva, ezt kínálja a szakszervezetünk. Magyar közösségünkben a munkajogi érdekvédelem nem élvez prioritást, csupán akkor gondolunk rá, amikor megtörténik a baj, amit szeretnénk orvosolni. Ha nem szerveződünk szakszervezeti szinten, képtelenek leszünk magunkat és egymást megvédeni – összegezte a Függetlenség Szakszervezet tartományi bizottságának elnök asszonya.
 
Forrás: Magyar Szó

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Zomborból indult a Szolidaritás Karaván.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector