Startlaphoz Csatlakozz!

Emberi Erőforrások Minisztériuma:

56,5 százalékos a női foglalkoztatottság

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 30. csütörtök, 08:12

Elérte az 56,5 százalékot a női foglalkoztatottság, ugyanakkor a női munkanélküliség mintegy 7,7 százalékra csökkent a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.

    Novák Katalin hangsúlyozta: a harmadik negyedévben a 15-64 éves foglalkoztatott nők száma 1 millió 900 ezer volt, esetükben a foglalkoztatási arány 3,4 százalékponttal, 56,5 százalékra nőtt. 160 ezer nő volt munkanélküli, ez mintegy 42 ezerrel kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

    Az államtitkár szerint a kedvező tendencia egyebek mellett a kormány politikájának is köszönhető, hiszen az intézkedések lehetőséget biztosítanak a nőknek és a kisgyermekes anyáknak arra, „hogy össze tudják egyeztetni a családi életet a munkával”. Kiemelt cél a rugalmas foglalkoztatás mellett az, hogy a gyermekek napközbeni ellátása minden esetben megoldott legyen - hangsúlyozta.

    A KSH szerdai jelentése szerint a foglalkoztatottak száma megközelítette a 4 millió 182 ezret a harmadik negyedévben, a munkában állók száma 192 ezerrel nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Ez az elmúlt év azonos időszakához képest 4,8 százalékos emelkedés - tették hozzá.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 56,5 százalékos a női foglalkoztatottság.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector