Startlaphoz Csatlakozz!

Jövő évi költségvetés

Varga László: elfogadhatatlan, hogy a közszolgálati bérek továbbra is befagyasztva maradnak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 31. péntek, 09:13

Alapvetően reálisnak nevezték az MTI által megkérdezett makrogazdasági elemzők a jövő évi költségvetés makroszámait, egy szakszervezeti vezető véleménye szerint azonban kérdéses a célok teljesülése, és elfogadhatatlan, hogy továbbra sem emelkednek a közszolgálati bérek.

    A Magyar Szakszervezeti Szövetségnek (MaSzSz) még nincs testületi álláspontja a tervezettel kapcsolatban - mondta az MTI-nek Varga László, a szövetség egyik alelnöke. Személyes álláspontja szerint azonban elfogadhatatlan, hogy a közszolgálati bérek továbbra is befagyasztva maradnak. Úgy vélte, kérdéses, hogy teljesülnek-e jövőre a kormány által kitűzött célok, így a 2,4 százalékos hiánycél, a 2,5 százalékos növekedés, vagy az 1,8 százalékos infláció. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a jövő évi nyugdíjemelés így alacsonyabb lesz a Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter által kedden bejelentett, 2,2 százaléknál.
 
    Gabler Gergely, az Erste Bank vezető elemzője szerint a 2,5 százalékos GDP növekedés teljesíthető, az 1,8 százalékos inflációt azonban kissé alacsonynak tartja a szakértő. Az Erste 3 százalékkal számol, mivel az adóemelések gyorsíthatják az inflációt. Az elemző szerint a 2,4 százalékos költségvetési hiánycél tarthatónak tűnik, a 75,4 százalékos államadósság teljesíthetősége kérdésesebb, főleg ha magas, 310 forintos euró árfolyamot becsül a kormány jövőre.

    Balatoni András, az ING vezető elemzője szerint is alapvetően elfogadható a felvázolt makrogazdasági pálya, konzervatív számokkal kalkulál a kormány. A GDP-növekedést kicsit felültervezik, az inflációt kicsit alul - tette hozzá. Balatoni András szerint a szektorális különadók rossz üzenete az, hogy aki jól teljesíti a dolgát és profitot termel, ahhoz bármelyik pillanatban bejelentkezhet a költségvetés és elveheti. A makrogazdasági pálya a szakértő szerint reális, a szerkezet azonban rossz, távol esik a piacgazdasági logikától.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Varga László: elfogadhatatlan, hogy a közszolgálati bérek továbbra is befagyasztva maradnak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector