Startlaphoz Csatlakozz!

„Munkába állítjuk Magyarországot”

Orbán szerint a büdzsé közelebb visz a teljes foglalkoztatottsághoz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 31. péntek, 11:51

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat közelebb viszi az országot a teljes foglalkoztatottság céljához.

    A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megerősítette: a cél az, hogy 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség az országban. „Munkába állítjuk Magyarországot” - mondta.

    Gazdasági növekedés lesz, a munkanélküliség csökken, egyre többen dolgoznak majd, javul a családok pénzügyi helyzete, a nyugdíjakat pedig megvédi a kormány - sorolta a jövő év várható gazdasági mutatóit. Hozzátette ugyanakkor, hogy bár az év végére tovább fog csökkenni az államadósság, gond, hogy „többet költünk, mint amennyit keresünk”, vagyis az összeg, amivel az ország tartozik, minden évben nő, hiszen nem nullás a költségvetés mérlege. Ezért a kabinet célul tűzte, hogy „ne költsünk többet, mint amennyit keresünk”.

    A következő év legfontosabb eseményének Orbán Viktor a bankok elszámoltatását nevezte, amivel több millió ember terhei csökkennek majd jelentősen.

    A miniszterelnök beszélt arról is, hogy szerinte mostanság éppen azért „sűrűbbek” a Magyarország elleni bírálatok, mert jön a bankok elszámoltatása. Más érdeksérelmek, így a végtörlesztés és a rezsicsökkentés idején is sűrűbbek voltak a bírálatok - jegyezte meg.

    Szerinte egyébként „nem érdemes úgy tekinteni magunkra, mint akik körül állandóan cikáznak a villámok”.

    A rádióinterjúban téma volt az amerikai beutazási tilalom ügye is, amelyről Orbán Viktor azt mondta: rágalmazás ellen nem lehet védekezni, ezért világossá kell tenni, „minden egyes konkrét ügyben várjuk az információkat”.

    Magyarországon zéró tolerancia van a korrupcióval szemben, a magyar jogrend szerint mindenkinek kötelessége korrupcióról szerzett információkat átadni az állami hatóságoknak. „Ez még az amerikaiakra nézve is kötelező lenne, de ők ezt láthatóan nem tartják be” - jelentette ki.

    Hozzátette, most derül ki egyébként az is, hogy amerikai cégek érintettek áfacsalási ügyekben, de hogy az érintettség pontosan milyen mély, és „a bot melyik oldalán, a jó vagy a rossz oldalán vannak, azt még nem tudjuk”, mert még nem zárult le a vizsgálat.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Orbán szerint a büdzsé közelebb visz a teljes foglalkoztatottsághoz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector