Startlaphoz Csatlakozz!

A versenyszféra bérátlaga 2010-ben érte utol az államit

Így változtak az átlagkeresetek tíz év alatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 31. péntek, 15:58

2003-ban még a közszférában volt magasabb a nettó átlagbér, most viszont már a versenyszféra vezet - derül ki a KSH adataiból.

  Az MTI által összeállított infografikán látható, hogy 2003-ban az állami szektorban (fekete színnel) - köszönhetően a 2002-es 50 százalékos közalkalmazotti béremelésnek - lehetett jobban keresni (nettó 99 ezer forintot), míg a vállalati szektorban 84 ezer forint volt az átlag.
A versenyszféra bérátlaga 2010-ben érte utol az államit. Ebben szerepe volt a közszféra illetményalapjának befagyasztásának és az emelkedő minimálbérnek is. A legutóbbi mérés szerint az idei első nyolc hónapban a közszférában 135 ezer, a versenyszférában 163 ezer forint volt az átlagkereset.
 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Így változtak az átlagkeresetek tíz év alatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector