Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat:

Szeptemberben 10,1 százalék volt munkanélküliség az Európai Unióban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 31. péntek, 16:34

Az előző hónaphoz képest nem változott, de az egy évvel korábbi rátához képest mind az euróövezetben, mind az Európai Unió egészében csökkent a munkanélküliség szeptemberben.

    Az Eurostat, az EU statisztikai hivatala pénteken közzétett jelentése szerint az euróövezetben szeptemberben 11,5 százalék, az EU egészében pedig 10,1 százalék volt a munkanélküliek aránya, ugyanannyi mint augusztusban. Tavaly szeptemberhez képest azonban csökkent a munkanélküliség, akkor az eurózónában 12 százalék, az EU 28 tagállamában pedig 10,8 százalék volt az állástalanok aránya.

    Az Eurostat becslése szerint az EU-ban szeptemberben 24,512 millióan voltak állás nélkül, ebből 18,347 millióan az euróövezetben.

    A legalacsonyabb szeptemberben Németországban (5 százalék) és Ausztriában (5,1 százalék) volt a munkanélküliségi ráta, míg a legmagasabb Görögországban (26,4 százalék) és Spanyolországban (24 százalék). Görögországból csak júliusi adatok állnak rendelkezésre.

    Egy év alatt 21 tagországban csökkent a munkanélküliség, hat országban nőtt, egy országban, Belgiumban pedig nem változott. A legnagyobb csökkenést Magyarország mutatta fel, ahol tavaly augusztushoz képest 10,0 százalékról 7,6 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta, majd Spanyolország és Portugália következik, ahol 26,1 százalékról 24 százalékra, illetve 15,7 százalékról 13,6 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya. Ezzel szemben Finnországban 8,2 százalékról 8,7 százalékra és Franciaországban 10,3 százalékról 10,5 százalékra nőtt a munkanélküliség.

    A fiatalok körében is csökkent a munkanélküliség. Az EU 28 tagállamában a 25 év alattiak körében 21,6 százalék, az euróövezetben pedig 23,3 százalék volt az állástalanok aránya szeptemberben, míg egy évvel korábban még 23,5 százalékos, illetve 24 százalékos rátát regisztráltak. A 25 év alattiak helyzete Spanyolországban volt a legrosszabb, ahol 53,7 százalékos volt a munkanélküliség ebben a korosztályban, majd Görögország (50,7 százalék), Olaszország (42,9 százalék) és Horvátország (harmadik negyedévi adatok szerint 41,8 százalék) következik.

    A 25 éven aluliak körében az Eurostat adatai szerint Magyarországon augusztusban 21 százalék volt a munkanélküliségi ráta a tavaly szeptemberi 26,4 százalékkal szemben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szeptemberben 10,1 százalék volt munkanélküliség az Európai Unióban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector